achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

DigiD, wat moet ik er mee?

Cursussen digitale Overheid dit najaar in Heerde en Wapenveld

“Als je het eenmaal gedaan hebt valt het allemaal nogal mee,” was slechts één van de reacties van de cursisten van de cursus Digitale Overheid van Leercentrum SeniorWeb Heerde/Wapenveld en de gemeente Heerde.

Een cursus die er op gericht is inwoners van de gemeente Heerde kennis te laten maken met de mogelijkheden van het gebruik van onder andere het DigiD en een aantal nuttige digitale diensten. Zo maakt u kennis met landelijke diensten zoals Mijn Overheid en Mijn Toeslagen.

Ook mogelijkheden dichter bij huis zoals “Mijn Isala”.

 Via “Mijn Isala” heeft u toegang tot een gedeelte van uw persoonlijke medische dossier van de Isala klinieken, kunt u de brieven aan uw huisarts inzien maar ook de uitslag van uw bloedonderzoek en brieven en rapporten van uw behandelaar lezen.

Veel wordt er in de media geschreven over uw” Berichtenbox”, uw brievenbus van de overheid waarin de digitale post van o.a de Belastingdienst, Rijksdienst Wegverkeer over APK keuring, SVB over pensioenen binnenkomen.

In de cursus wordt ook gewerkt met uw “Berichtenbox”.

Nog dichter bij huis is de les over de website van de gemeente Heerde die door medewerkers van de gemeente Heerde wordt verzorgd, hierbij komen de specifieke “Heerder” onderwerpen aan de orde en krijgt u antwoord op uw vragen.

De totale cursus bestaat uit 6 lessen met verschillende onderwerpen, u kunt inschrijven voor de gehele cursus of kiezen uit:

  • DigiD aanvragen en gebruiken.

  • Webformulieren gebruiken (2 lessen).

  • Gemeente Heerde.

  • Mijn Overheid incl Berichtenbox.

  • Mijn Toeslagen

Informatie of inschrijfformulier:

  • email: seniorwebheerde@gmail.com

  • of telefonisch van maandag- t/m donderdagochtend 0578-720001 via het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Inschrijven kan direct via onze websites http://wapenveld.seniorweb.nl  of  http://heerde.seniorweb.nl

Kosten: 8.50 euro per les incl. werkboek.