achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

DigiD, wat moet ik er mee?

Cursussen digitale Overheid dit najaar in Heerde en Wapenveld

“Als je het eenmaal gedaan hebt valt het allemaal nogal mee,” was slechts één van de reacties van de cursisten van de cursus Digitale Overheid van Leercentrum SeniorWeb Heerde/Wapenveld en de gemeente Heerde.

Een cursus die er op gericht is inwoners van de gemeente Heerde kennis te laten maken met de mogelijkheden van het gebruik van onder andere het DigiD en een aantal nuttige digitale diensten. Zo maakt u kennis met landelijke diensten zoals Mijn Overheid en Mijn Toeslagen.

Ook mogelijkheden dichter bij huis zoals “Mijn Isala”.

 Via “Mijn Isala” heeft u toegang tot een gedeelte van uw persoonlijke medische dossier van de Isala klinieken, kunt u de brieven aan uw huisarts inzien maar ook de uitslag van uw bloedonderzoek en brieven en rapporten van uw behandelaar lezen.

Veel wordt er in de media geschreven over uw” Berichtenbox”, uw brievenbus van de overheid waarin de digitale post van o.a de Belastingdienst, Rijksdienst Wegverkeer over APK keuring, SVB over pensioenen binnenkomen.

In de cursus wordt ook gewerkt met uw “Berichtenbox”.

Nog dichter bij huis is de les over de website van de gemeente Heerde die door medewerkers van de gemeente Heerde wordt verzorgd, hierbij komen de specifieke “Heerder” onderwerpen aan de orde en krijgt u antwoord op uw vragen.

De totale cursus bestaat uit 6 lessen met verschillende onderwerpen, u kunt inschrijven voor de gehele cursus of kiezen uit:

  • DigiD aanvragen en gebruiken.

  • Webformulieren gebruiken (2 lessen).

  • Gemeente Heerde.

  • Mijn Overheid incl Berichtenbox.

  • Mijn Toeslagen

Informatie of inschrijfformulier:

  • email: seniorwebheerde@gmail.com

  • of telefonisch van maandag- t/m donderdagochtend 0578-720001 via het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Inschrijven kan direct via onze websites http://wapenveld.seniorweb.nl  of  http://heerde.seniorweb.nl

Kosten: 8.50 euro per les incl. werkboek.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.