achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

DigiD, wat moet ik er mee?

Cursussen digitale Overheid dit najaar in Heerde en Wapenveld

“Als je het eenmaal gedaan hebt valt het allemaal nogal mee,” was slechts één van de reacties van de cursisten van de cursus Digitale Overheid van Leercentrum SeniorWeb Heerde/Wapenveld en de gemeente Heerde.

Een cursus die er op gericht is inwoners van de gemeente Heerde kennis te laten maken met de mogelijkheden van het gebruik van onder andere het DigiD en een aantal nuttige digitale diensten. Zo maakt u kennis met landelijke diensten zoals Mijn Overheid en Mijn Toeslagen.

Ook mogelijkheden dichter bij huis zoals “Mijn Isala”.

 Via “Mijn Isala” heeft u toegang tot een gedeelte van uw persoonlijke medische dossier van de Isala klinieken, kunt u de brieven aan uw huisarts inzien maar ook de uitslag van uw bloedonderzoek en brieven en rapporten van uw behandelaar lezen.

Veel wordt er in de media geschreven over uw” Berichtenbox”, uw brievenbus van de overheid waarin de digitale post van o.a de Belastingdienst, Rijksdienst Wegverkeer over APK keuring, SVB over pensioenen binnenkomen.

In de cursus wordt ook gewerkt met uw “Berichtenbox”.

Nog dichter bij huis is de les over de website van de gemeente Heerde die door medewerkers van de gemeente Heerde wordt verzorgd, hierbij komen de specifieke “Heerder” onderwerpen aan de orde en krijgt u antwoord op uw vragen.

De totale cursus bestaat uit 6 lessen met verschillende onderwerpen, u kunt inschrijven voor de gehele cursus of kiezen uit:

  • DigiD aanvragen en gebruiken.

  • Webformulieren gebruiken (2 lessen).

  • Gemeente Heerde.

  • Mijn Overheid incl Berichtenbox.

  • Mijn Toeslagen

Informatie of inschrijfformulier:

  • email: seniorwebheerde@gmail.com

  • of telefonisch van maandag- t/m donderdagochtend 0578-720001 via het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Inschrijven kan direct via onze websites http://wapenveld.seniorweb.nl  of  http://heerde.seniorweb.nl

Kosten: 8.50 euro per les incl. werkboek.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.