achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Skate de Veluwe

Gelderland en zeker ook de Veluwe is bijzonder geschikt om te fietsen. Maar ook skeeleren kan op de vele verharde wegen en fietspaden erg goed. Dat weet nog nie

Gelderland en zeker ook de Veluwe is bijzonder geschikt om te fietsen. Maar ook skeeleren kan op de vele verharde wegen en fietspaden erg goed. Dat weet nog niet iedereen, maar daar komt binnenkort verandering in.

Mogelijkheden
Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV), de GSF en bedrijvenplatform Onze Veluwe werken samen met ondernemers aan verschillende skeelerroutes die skeeleraars moeten uitdagen om naar de Veluwe te komen. Dat maakte de projectgroep in aanloop naar het EK skeeleren in Heerde recent bekend.

„Er zijn in Nederland 1 miljoen mensen met skeelers en die maken nog te weinig gebruik van de mogelijkheden die er zijn”, vertelt Jannes Wolf, penningmeester van SKOV en één van de initiatiefnemers. „Wij zorgen ervoor dat er mooie, duurzame skeelerroutes komen.”
Dit moet er toe leiden dat skeeleren in een adem genoemd wordt met Gelderland en de Veluwe. Om mensen te inspireren gebruik te maken van de routes komt er een jaarlijks skeelerevenement, een app en een inspirerende website met promotievideo. De projectgroep wil het aanbod medio 2017 gereed hebben.

Verblijfsrecreatie en horeca
Ook goed nieuws voor lokale ondernemers. Op de routes en in de omgeving zijn veel horecagelegenheden, hotels en andere verblijfsrecreatieve ondernemingen die worden betrokken bij  de ontwikkeling van het routenetwerk. Met onder meer speciale arrangementen, kunnen skeeleraars op de Veluwe voor, tijdens of na hun tocht genieten van het andere moois wat de Veluwe te bieden heeft. Zo wordt de sport gekoppeld met toerisme, recreatie, natuur, cultuur en gastronomie. Een gouden combinatie!

Bron: Gelderse Sportfederatie - Skeelerclub Oost Veluwe - Platform OnzeVeluwe.nl

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken