achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Skate de Veluwe

Gelderland en zeker ook de Veluwe is bijzonder geschikt om te fietsen. Maar ook skeeleren kan op de vele verharde wegen en fietspaden erg goed. Dat weet nog nie

Gelderland en zeker ook de Veluwe is bijzonder geschikt om te fietsen. Maar ook skeeleren kan op de vele verharde wegen en fietspaden erg goed. Dat weet nog niet iedereen, maar daar komt binnenkort verandering in.

Mogelijkheden
Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV), de GSF en bedrijvenplatform Onze Veluwe werken samen met ondernemers aan verschillende skeelerroutes die skeeleraars moeten uitdagen om naar de Veluwe te komen. Dat maakte de projectgroep in aanloop naar het EK skeeleren in Heerde recent bekend.

„Er zijn in Nederland 1 miljoen mensen met skeelers en die maken nog te weinig gebruik van de mogelijkheden die er zijn”, vertelt Jannes Wolf, penningmeester van SKOV en één van de initiatiefnemers. „Wij zorgen ervoor dat er mooie, duurzame skeelerroutes komen.”
Dit moet er toe leiden dat skeeleren in een adem genoemd wordt met Gelderland en de Veluwe. Om mensen te inspireren gebruik te maken van de routes komt er een jaarlijks skeelerevenement, een app en een inspirerende website met promotievideo. De projectgroep wil het aanbod medio 2017 gereed hebben.

Verblijfsrecreatie en horeca
Ook goed nieuws voor lokale ondernemers. Op de routes en in de omgeving zijn veel horecagelegenheden, hotels en andere verblijfsrecreatieve ondernemingen die worden betrokken bij  de ontwikkeling van het routenetwerk. Met onder meer speciale arrangementen, kunnen skeeleraars op de Veluwe voor, tijdens of na hun tocht genieten van het andere moois wat de Veluwe te bieden heeft. Zo wordt de sport gekoppeld met toerisme, recreatie, natuur, cultuur en gastronomie. Een gouden combinatie!

Bron: Gelderse Sportfederatie - Skeelerclub Oost Veluwe - Platform OnzeVeluwe.nl