achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Culinaire omlijsting in nieuwe fietsroute

Drie horecabedrijven in de gemeente Heerde bieden fietsliefhebbers een nieuwe route met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher biedt de deelnemers koffie met gebak, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de drie horeca ondernemers.

Het initiatief voor deze nieuwe fietsroute is genomen door Tapperij Teun aan de Groteweg 24 in Wapenveld, Brasserie Meet en Eat aan de Eperweg 55 in Heerde en restaurant IJsselzicht aan de IJsseldijk 40 in Veessen. Zij hebben het eerste exemplaar van de route en de voucher aangeboden aan voorzitter Cees Bol van WijzijnHeerde.

De fietsroute
De route gaat door het bosgebied, de IJsselvallei en de kernen van de gemeente Heerde en biedt heel veel afwisseling. Start- en uitgiftepunten van de fietsroute zijn de drie genoemde horecabedrijven. De fietsroute is ook af te halen bij de TIP's in Heerde, Wapenveld, Veessen en in Hattem. Bij zowel de startpunten als de TIP's is de voucher a 14,75 te koop.

Het idee voor deze nieuwe fietsroute
Het idee voor de route werd geboren tijdens de cursus 'Gastheer van het Landschap' van het IVN eerder dit jaar. Daar namen tientallen ondernemers en vrijwilligers van de TIP's aan deel. “De cursus was het duwtje in de rug om samen activiteiten te ontwikkelen. Als we toeristen naar dit gebied willen lokken, moeten we hun verblijf ook aantrekkelijk maken”, is volgens Teunis Fredriks de achterliggende gedachte. Vandaar dat de drie horecabedrijven de koppen bij elkaar hebben gestoken. Het trio benaderde Jaap Post van de stichting Hoes voor het uitzetten van een duidelijk omschreven route met vermelding van de markante punten.

De voucher
Door de bijbehorende voucher te kopen, kan men bij de drie bedrijven genieten van hun specialiteiten. Dat hoeft niet per se tijdens de dag dat de fietstocht gereden wordt. “Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om op een ander moment van de voucher gebruik te maken. De voucher is een jaar geldig”, legt Nol Janssen uit. De initiatiefnemers hebben hun plannen al uitgedragen via social media. En dat heeft al de nodige reacties opgeleverd, zelfs van groepen die interesse hebben om van het aanbod gebruik te maken. “We merken dit jaar een duidelijk waarneembare toename van het fietstoerisme in onze regio. Met dit initiatief willen we laten zien dat we als horeca graag een rol als gastheer willen vervullen”, meldt Bé van Ark.

Meer informatie kan men krijgen via de genoemde horecabedrijven, de TIP's en de route is ook te downloaden.

Over dit onderwerp verscheen eerder dit bericht

 

Foto: Drie horecabedrijven hebben een fietsroute met een culinaire omlijsting gemaakt. Van links naar rechts Teunis Fredriks, Cees Bol, Bé van Ark en Nol Janssen.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken