achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Culinaire omlijsting in nieuwe fietsroute

Drie horecabedrijven in de gemeente Heerde bieden fietsliefhebbers een nieuwe route met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher biedt de deelnemers koffie met gebak, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de drie horeca ondernemers.

Het initiatief voor deze nieuwe fietsroute is genomen door Tapperij Teun aan de Groteweg 24 in Wapenveld, Brasserie Meet en Eat aan de Eperweg 55 in Heerde en restaurant IJsselzicht aan de IJsseldijk 40 in Veessen. Zij hebben het eerste exemplaar van de route en de voucher aangeboden aan voorzitter Cees Bol van WijzijnHeerde.

De fietsroute
De route gaat door het bosgebied, de IJsselvallei en de kernen van de gemeente Heerde en biedt heel veel afwisseling. Start- en uitgiftepunten van de fietsroute zijn de drie genoemde horecabedrijven. De fietsroute is ook af te halen bij de TIP's in Heerde, Wapenveld, Veessen en in Hattem. Bij zowel de startpunten als de TIP's is de voucher a 14,75 te koop.

Het idee voor deze nieuwe fietsroute
Het idee voor de route werd geboren tijdens de cursus 'Gastheer van het Landschap' van het IVN eerder dit jaar. Daar namen tientallen ondernemers en vrijwilligers van de TIP's aan deel. “De cursus was het duwtje in de rug om samen activiteiten te ontwikkelen. Als we toeristen naar dit gebied willen lokken, moeten we hun verblijf ook aantrekkelijk maken”, is volgens Teunis Fredriks de achterliggende gedachte. Vandaar dat de drie horecabedrijven de koppen bij elkaar hebben gestoken. Het trio benaderde Jaap Post van de stichting Hoes voor het uitzetten van een duidelijk omschreven route met vermelding van de markante punten.

De voucher
Door de bijbehorende voucher te kopen, kan men bij de drie bedrijven genieten van hun specialiteiten. Dat hoeft niet per se tijdens de dag dat de fietstocht gereden wordt. “Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om op een ander moment van de voucher gebruik te maken. De voucher is een jaar geldig”, legt Nol Janssen uit. De initiatiefnemers hebben hun plannen al uitgedragen via social media. En dat heeft al de nodige reacties opgeleverd, zelfs van groepen die interesse hebben om van het aanbod gebruik te maken. “We merken dit jaar een duidelijk waarneembare toename van het fietstoerisme in onze regio. Met dit initiatief willen we laten zien dat we als horeca graag een rol als gastheer willen vervullen”, meldt Bé van Ark.

Meer informatie kan men krijgen via de genoemde horecabedrijven, de TIP's en de route is ook te downloaden.

Over dit onderwerp verscheen eerder dit bericht

 

Foto: Drie horecabedrijven hebben een fietsroute met een culinaire omlijsting gemaakt. Van links naar rechts Teunis Fredriks, Cees Bol, Bé van Ark en Nol Janssen.