achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe fietsroute in gemeente Heerde

Houdt u van fietsen, maar dan wel relaxed, dus met tijd en ruimte om ook lekker te genieten? Dan zit u met de nieuwe fietsroute in de Gemeente Heerde helemaal goed!

Drie horecaondernemers hebben het initiatief genomen voor deze manier van actief en toch ontspannen genieten.

De 38 km. lange fietsroute brengt u langs en door ons mooie gebied in al haar veelzijdigheid. De IJsselvalei door, langs uitgestrekte landerijen, door bossen over heide en langs de prachtigste recreatiegebieden.

U kunt op drie punten starten:
in Wapenveld bij Tapperij Teun
in Veessen bij Hotel/Restaurant IJsselzicht
en in Heerde bij Brasserie Meet&Eat (naast het transferium).

In de fietsroute zitten drie vouchers:
één voor 1x koffie met gebak
één voor een kop soep met een broodje
en één voor ‘de daghap’.
Hiervoor betaalt u slechts € 14,75 per persoon.

En…. bent u zonder fiets gekomen? Dan kunt u deze natuurlijk ook huren.

De fietsroutes zijn te verkrijgen bij de drie deelnemende horecabedrijven en de Tips in Heerde, Veessen, Wapenveld en Hattem.

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.