achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Mensen gezocht voor nieuw onafhankelijk adviesorgaan

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) wordt een nieuw onafhankelijk adviesorgaan binnen de gemeente Heerde. Per 1 oktober 2016 vervangt de ASD de huidige Wmo adviesraad.

De ASD wordt ingesteld door de gemeenteraad en geeft gevraagde en ongevraagde adviezen met betrekking tot regie en uitvoering van de drie beleidsvelden in het Sociaal Domein. Het gaat hier om de beleidsvelden Jeugdwet, Participatiewet en Wet maatschappelijke ontwikkeling 2015. Deze vallen sinds 1 januari 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Voor ieder beleidsveld zoekt de ASD vier leden.

Netwerken en contact met achterban
De Wmo adviesraad is op zoek naar mensen die onder andere bekend zijn met de bevolking en situatie van de gemeente Heerde, in staat zijn hun netwerk te onderhouden en contacten met de achterban te leggen. Ook is het een pré als iemand lid is van een groep in de gemeente Heerde die collectieve belangenbehartiging voor specifieke doelgroepen als doelstelling heeft (bijvoorbeeld ouderenbond, platform gehandicaptenbeleid, GGZ, interkerkelijk diaconaal overleg, mantelzorg, cliëntenraden van zorginstellingen, jeugdzorg).

Interesse?
Bekijk de volledige vacatureteksten op http://www.heerde.nl/Inwoners/Zorg_en_welzijn/Adviesraad_Wmo .

De Wmo adviesraad ziet sollicitaties met veel interesse tegemoet.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.