achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Mensen gezocht voor nieuw onafhankelijk adviesorgaan

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) wordt een nieuw onafhankelijk adviesorgaan binnen de gemeente Heerde. Per 1 oktober 2016 vervangt de ASD de huidige Wmo adviesraad.

De ASD wordt ingesteld door de gemeenteraad en geeft gevraagde en ongevraagde adviezen met betrekking tot regie en uitvoering van de drie beleidsvelden in het Sociaal Domein. Het gaat hier om de beleidsvelden Jeugdwet, Participatiewet en Wet maatschappelijke ontwikkeling 2015. Deze vallen sinds 1 januari 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Voor ieder beleidsveld zoekt de ASD vier leden.

Netwerken en contact met achterban
De Wmo adviesraad is op zoek naar mensen die onder andere bekend zijn met de bevolking en situatie van de gemeente Heerde, in staat zijn hun netwerk te onderhouden en contacten met de achterban te leggen. Ook is het een pré als iemand lid is van een groep in de gemeente Heerde die collectieve belangenbehartiging voor specifieke doelgroepen als doelstelling heeft (bijvoorbeeld ouderenbond, platform gehandicaptenbeleid, GGZ, interkerkelijk diaconaal overleg, mantelzorg, cliëntenraden van zorginstellingen, jeugdzorg).

Interesse?
Bekijk de volledige vacatureteksten op http://www.heerde.nl/Inwoners/Zorg_en_welzijn/Adviesraad_Wmo .

De Wmo adviesraad ziet sollicitaties met veel interesse tegemoet.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.