achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Open inloop dammiddagen voor jong en oud

Met ingang van oktober zullen in Wapenveld en Heerde maandelijks ‘open inloop dammiddagen’ gehouden worden. In Wapenveld zal dit plaatsvinden in de Hof van Cramer op de 2e woensdag van de maand in oktober, november, januari, februari en maart. In Heerde gebeurt dit in dezelfde periode op de 2e donderdag van de maand in De Heerd.

Initiator, volwassenenwerker Ton Hulsebos, vindt dat de gebouwen zich zeer goed lenen voor ontmoeting door mensen van verschillende leeftijden. Veel senioren hebben vroeger nog van hun ouders en grootouders leren dammen en zouden het dus heel snel weer kunnen oppikken. Veel jeugd leert het dammen op school, omdat er jaarlijks ook een schooldamcompetitie wordt gehouden in de gemeente Heerde. Daarom wil hij proberen of jong en oud elkaar in dit spel zal vinden.
 
Denksport goed voor jong en oud
Extra bijkomstigheid is dat een denksport een heel gezonde manier is voor ouderen om ‘jong’ te blijven en voor jongeren om geduld, impulsbeheersing en strategisch denken te leren. “Hoe mooi zou het zijn om maandelijks jong en oud met elkaar te zien dammen, van elkaar lerend”, aldus Ton Hulsebos.

Samenwerking beide damclubs
Zowel Wapenveld als Heerde heeft een damclub. Om het dammen in onze regio te promoten werken de beide clubs samen qua materiaal en menskracht.
De data zijn al opgenomen in onze activiteitenkalender
 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.