achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Open inloop dammiddagen voor jong en oud

Met ingang van oktober zullen in Wapenveld en Heerde maandelijks ‘open inloop dammiddagen’ gehouden worden. In Wapenveld zal dit plaatsvinden in de Hof van Cramer op de 2e woensdag van de maand in oktober, november, januari, februari en maart. In Heerde gebeurt dit in dezelfde periode op de 2e donderdag van de maand in De Heerd.

Initiator, volwassenenwerker Ton Hulsebos, vindt dat de gebouwen zich zeer goed lenen voor ontmoeting door mensen van verschillende leeftijden. Veel senioren hebben vroeger nog van hun ouders en grootouders leren dammen en zouden het dus heel snel weer kunnen oppikken. Veel jeugd leert het dammen op school, omdat er jaarlijks ook een schooldamcompetitie wordt gehouden in de gemeente Heerde. Daarom wil hij proberen of jong en oud elkaar in dit spel zal vinden.
 
Denksport goed voor jong en oud
Extra bijkomstigheid is dat een denksport een heel gezonde manier is voor ouderen om ‘jong’ te blijven en voor jongeren om geduld, impulsbeheersing en strategisch denken te leren. “Hoe mooi zou het zijn om maandelijks jong en oud met elkaar te zien dammen, van elkaar lerend”, aldus Ton Hulsebos.

Samenwerking beide damclubs
Zowel Wapenveld als Heerde heeft een damclub. Om het dammen in onze regio te promoten werken de beide clubs samen qua materiaal en menskracht.
De data zijn al opgenomen in onze activiteitenkalender