achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Tabletcursus (Android) van SeniorWeb Heerde

Beschikt u als 55-plusser over een Android tablet (dus niet een iPad van Apple) waarmee u wilt leren werken, dan biedt het Leercentrum SeniorWeb Heerde u een interessante cursus aan.

U leert in zes lessen hoe u dit apparaat kunt bedienen, zodat u daarna onder andere probleemloos kunt e-mailen en surfen op het internet. Ook het plaatsen en verwijderen van nieuwe apps komt uitgebreid aan de orde.

De cursus wordt gegeven op woensdagmorgen van 09.00-10.30 uur in De Heerd, Griftstraat 8, Heerde. De data: 28 september, 5, 12, en 26 oktober en 2 en 9 november. De kosten voor de totale cursus bedragen € 51,=

Voor deelname aan de cursus dient u over een eigen tablet te beschikken, zodat U het geleerde thuis op uw eigen apparaat in de praktijk kunt brengen.

U kunt zich opgeven bij SeniorWeb Heerde, van maandag- t/m donderdagochtend te bereiken via het Centrum voor Jeugd en Gezin, tel. 0578-720001 of via onze website websites http://wapenveld.seniorweb.nl of http://heerde.seniorweb.nl

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.