achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Dit zet Edith van Eetit zaterdag op tafel

Édith Westendorp van Eetit, zet zaterdag 9 juli weer bijzondere gerechten op tafel bij het Culineeren in de boerderij van Vrieze's Erfgoed.in Wapenveld.

 Daarbij let ze op de wat het seizoen te bieden heeft. En omdat het de Nationale Imkerijdag is, maakt ze uiteraard gebruik van honing. Op tafel verschijnt zaterdag een rode bietensalade met geitenkaas, walnoten en honing. Ook is er een aardappelsalade met spekjes en mosterd en een stoofpotje van kip en bonen met een honing-mosterdsaus. Bij het molenbrood hoort een kruidenboter, tomatenjam en een frisse roomkaas met kruiden en boerenkaas. En dat geheel wordt afgesloten met een aardbeien-yoghurt. Tijdens het Culineeren zitten de gasten samen aan tafel en kunnen ze onbeperkt genieten van de gerechten. Edith serveert van 12.00 tot 14.00 uur en deelname kost 10,00 euro per persoon. De deelnemers krijgen daarbij de recepten van al dit lekkers mee naar huis zodat ze zelf met familie en vrienden eens kunnen culineeren. Aanmelden vooraf is niet nodig maar voor wie met een groepje wil komen is opgeven vooraf wel handig. Dat kan via Petra Sleurink 06-51794969 of petrasleurink28@gmail.com .

 

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.