achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

15-jarige Vincent uit Heerde speelt 6e NK

Vincent Houtjes bereidt zich voor op het NK aspiranten (tm 16 jaar) dat van 11 tot en met 16 juli a.s. in Katwijk gehouden zal worden.

De 15-jarige Heerdenaar wordt niet gezien als directe kanshebber, maar mag zeker tot de gevaarlijke outsiders gerekend worden. Tien jongeren tot en met 16 jaar nemen het in de kustplaats Katwijk tegen elkaar op met 20 tegen 20 schijven op 100 velden. Onder de deelnemers bevinden zich dit jaar opvallend veel jongere spelers uit de pupillen categorie, onder wie het toptalent, de regerend Nederlands Kampioen Berke Yigitturk uit Den Haag. Maar ook eerstejaars pupil Simon Harmsma (10) uit Culemborg zal de nodige strijd leveren.

Winnaar halve finale
Vincent wist zich als groepswinnaar van de halve finale overtuigend te plaatsen voor zijn zesde NK dammen. Om op het podium te geraken en zo een ticket voor het aankomende EK en WK te behalen, zal hij alle kansen moeten pakken. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen bij de welpen (tot 10 jaar) maar sindsdien moest hij steeds anderen boven zich dulden. Of de Heerdenaar voldoende in vorm is om zijn prestatie uit 2010 te evenaren zal nog moeten blijken.

Uitslagen en partijen online te volgen
Wie Vincent wil volgen kan dat doen via www.jeugddammen.com. Hier zullen dagelijks foto’s, verslagen en uitslagen te vinden zijn. Bovendien zullen ook nu weer alle partijen live via internet te volgen zijn.

Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.