achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

15-jarige Vincent uit Heerde speelt 6e NK

Vincent Houtjes bereidt zich voor op het NK aspiranten (tm 16 jaar) dat van 11 tot en met 16 juli a.s. in Katwijk gehouden zal worden.

De 15-jarige Heerdenaar wordt niet gezien als directe kanshebber, maar mag zeker tot de gevaarlijke outsiders gerekend worden. Tien jongeren tot en met 16 jaar nemen het in de kustplaats Katwijk tegen elkaar op met 20 tegen 20 schijven op 100 velden. Onder de deelnemers bevinden zich dit jaar opvallend veel jongere spelers uit de pupillen categorie, onder wie het toptalent, de regerend Nederlands Kampioen Berke Yigitturk uit Den Haag. Maar ook eerstejaars pupil Simon Harmsma (10) uit Culemborg zal de nodige strijd leveren.

Winnaar halve finale
Vincent wist zich als groepswinnaar van de halve finale overtuigend te plaatsen voor zijn zesde NK dammen. Om op het podium te geraken en zo een ticket voor het aankomende EK en WK te behalen, zal hij alle kansen moeten pakken. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen bij de welpen (tot 10 jaar) maar sindsdien moest hij steeds anderen boven zich dulden. Of de Heerdenaar voldoende in vorm is om zijn prestatie uit 2010 te evenaren zal nog moeten blijken.

Uitslagen en partijen online te volgen
Wie Vincent wil volgen kan dat doen via www.jeugddammen.com. Hier zullen dagelijks foto’s, verslagen en uitslagen te vinden zijn. Bovendien zullen ook nu weer alle partijen live via internet te volgen zijn.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.