achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

15-jarige Vincent uit Heerde speelt 6e NK

Vincent Houtjes bereidt zich voor op het NK aspiranten (tm 16 jaar) dat van 11 tot en met 16 juli a.s. in Katwijk gehouden zal worden.

De 15-jarige Heerdenaar wordt niet gezien als directe kanshebber, maar mag zeker tot de gevaarlijke outsiders gerekend worden. Tien jongeren tot en met 16 jaar nemen het in de kustplaats Katwijk tegen elkaar op met 20 tegen 20 schijven op 100 velden. Onder de deelnemers bevinden zich dit jaar opvallend veel jongere spelers uit de pupillen categorie, onder wie het toptalent, de regerend Nederlands Kampioen Berke Yigitturk uit Den Haag. Maar ook eerstejaars pupil Simon Harmsma (10) uit Culemborg zal de nodige strijd leveren.

Winnaar halve finale
Vincent wist zich als groepswinnaar van de halve finale overtuigend te plaatsen voor zijn zesde NK dammen. Om op het podium te geraken en zo een ticket voor het aankomende EK en WK te behalen, zal hij alle kansen moeten pakken. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen bij de welpen (tot 10 jaar) maar sindsdien moest hij steeds anderen boven zich dulden. Of de Heerdenaar voldoende in vorm is om zijn prestatie uit 2010 te evenaren zal nog moeten blijken.

Uitslagen en partijen online te volgen
Wie Vincent wil volgen kan dat doen via www.jeugddammen.com. Hier zullen dagelijks foto’s, verslagen en uitslagen te vinden zijn. Bovendien zullen ook nu weer alle partijen live via internet te volgen zijn.