achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kampenaar pakt titel in Wapenveld

De titel van het zomertoernooi 2016 van Damclub Eye-T Webdesign / OG Wapenveld (dammen) gaat opnieuw naar Michel Stempher uit Kampen.

De clubkampioen van Wapenveld, Rienk van Marle, werd tweede. Maikel van den Esker en Alie Beekman werden de nummers drie en vier. Totaal deden 41 dammers mee aan het zomertoernooi.

Damclub Eye-T webdesign/Ons Genoegen Wapenveld organiseert ieder jaar een zomertoernooi, zo ook dit jaar. Dit toernooi werd in de maanden mei en juni gespeeld en telde 8 avonden. Iedere avond werden er 3 ronden gespeeld, waardoor iedereen in principe 24 partijen kon spelen.

Elke deelnemer werd in een van de vier klassen gedeeld, maar kon iedereen treffen. Als iemand tegen een lager geklasseerde moest dammen, had hij (veel) minder tijd. Het kon zelfs zijn dan een speler uit de eerste klasse 4 minuten bedenktijd had en iemand uit de vierde klasse 36 minuten. Dat leverde dan soms ook verrassende uitslagen op. Een mooie uitdaging voor alle speelniveaus. Hieronder de winnaars in de lagere klassen. Een volledige uitslag vindt u op http://damclub-onsgenoegen.nl/nieuws.php?menu=&id=681

Tweede klasse: 1.Gerrit Eilander 2. Paul Borreman
Derde klasse: 1.Henk Eikelboom 2.Niek Regterschot
Vierde klasse: 1. Christiaan Bosman 2. Karin Olthuis.

Top 10:
1. Michel Stempher 1024
2. Rienk van Marle 1006
3. Maikel van den Esker 958
4. Alie Beekman 811
5. Gerrit Eilander 729
6. Albert Lusink 724
7. Erik Bakker 698
8. Harry Beekman 697
9. Paul Borreman 690
10.Geurt Souman 642

 

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.