achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Camping Mussenkamp weer beter bezet

“Met alleen op de winkel passen kom je er niet. Je moet blijven investeren in kwaliteit en vernieuwing”. De eigenaren Ton en Tineke Jalink zetten daarmee hun bedrijfsfilosofie neer.

 Die heeft dit jaar concreet geleid tot een nieuwe receptie. Een plek waar Tineke, afgewisseld door schoondochter Femke, de dagen met veel plezier doorbrengt.

Een aanpak die zijn vruchten afwerpt. “Het is dit jaar weer drukker dan vorig jaar”, constateert Ton uiteraard met genoegen. Vader Jalink nam in 1972 het initiatief om naast zijn melkveebedrijf met een kampeerterrein te beginnen. Het bleef daarna nog lang een combinatie van boeren en recreatie. In 1978 werd zelfs nog een ligboxenstal gebouwd. Na haar huwelijk met Ton kwam ook Tineke in 1981 volledig in het bedrijf. “Maar de schaalvergroting in de landbouw zette steeds verder door zodat we uiteindelijk gestopt zijn met melken. Er loopt nu alleen nog wat jongvee en paarden”, vertelt Ton. Ondertussen werd flink geïnvesteerd in de camping. In electra, in nieuwe toiletgebouwen en de afgelopen winter nog weer in de wasserette en een nieuwe receptie. En het aantal plaatsen is flink gestegen. Momenteel zijn er 45 vaste plekken voor stacaravans en een 145 toeristische plekken. Zijn gasten komen vooral uit Friesland en het Westen. “Het sterke punt van onze camping is de rust en de ruimte met als gasten vooral gezinnen en ouderen. Voor kinderen hebben we speelmogelijkheden als een natuurbad. Maar je ziet ook dat kinderen hun tijd anders doorbrengen, vooral met de tablet en smartphone. De ouderen gaan steeds meer fietsen. Met de e-bikes stappen ze moeiteloos op voor tochten van 40, 50 km”, legt Ton uit. Hij merkt ook dat de Klompenpaden bij de wandelliefhebbers in trek zijn. Het echtpaar kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet. Er is nog ruimte voor uitbreiding en in Frank en Femke zijn ook de opvolgers bekend. En dus kan camping de Mussenkamp nog jaren vooruit.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.