achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Camping Mussenkamp weer beter bezet

“Met alleen op de winkel passen kom je er niet. Je moet blijven investeren in kwaliteit en vernieuwing”. De eigenaren Ton en Tineke Jalink zetten daarmee hun bedrijfsfilosofie neer.

 Die heeft dit jaar concreet geleid tot een nieuwe receptie. Een plek waar Tineke, afgewisseld door schoondochter Femke, de dagen met veel plezier doorbrengt.

Een aanpak die zijn vruchten afwerpt. “Het is dit jaar weer drukker dan vorig jaar”, constateert Ton uiteraard met genoegen. Vader Jalink nam in 1972 het initiatief om naast zijn melkveebedrijf met een kampeerterrein te beginnen. Het bleef daarna nog lang een combinatie van boeren en recreatie. In 1978 werd zelfs nog een ligboxenstal gebouwd. Na haar huwelijk met Ton kwam ook Tineke in 1981 volledig in het bedrijf. “Maar de schaalvergroting in de landbouw zette steeds verder door zodat we uiteindelijk gestopt zijn met melken. Er loopt nu alleen nog wat jongvee en paarden”, vertelt Ton. Ondertussen werd flink geïnvesteerd in de camping. In electra, in nieuwe toiletgebouwen en de afgelopen winter nog weer in de wasserette en een nieuwe receptie. En het aantal plaatsen is flink gestegen. Momenteel zijn er 45 vaste plekken voor stacaravans en een 145 toeristische plekken. Zijn gasten komen vooral uit Friesland en het Westen. “Het sterke punt van onze camping is de rust en de ruimte met als gasten vooral gezinnen en ouderen. Voor kinderen hebben we speelmogelijkheden als een natuurbad. Maar je ziet ook dat kinderen hun tijd anders doorbrengen, vooral met de tablet en smartphone. De ouderen gaan steeds meer fietsen. Met de e-bikes stappen ze moeiteloos op voor tochten van 40, 50 km”, legt Ton uit. Hij merkt ook dat de Klompenpaden bij de wandelliefhebbers in trek zijn. Het echtpaar kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet. Er is nog ruimte voor uitbreiding en in Frank en Femke zijn ook de opvolgers bekend. En dus kan camping de Mussenkamp nog jaren vooruit.