achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Radio 794 op Jazz Comes To Town

The Music Box Jazz Edition op Jazz Comes To Town Epe. In deze uitzendingen is niet alleen muziek te horen, maar ook sfeerreportages en gesprekken met muzikanten, organisatie, vrijwilligers en bezoekers.

Radio 794 is 25 jaar geleden opgericht als LOH, lokale omroep voor de gemeente Heerde. Op 30 december 2006 ging de LOH op in Radio 794, de nieuwe omroep voor de gemeenten Epe en Heerde.

Sinds 2011 is op donderdagavond het programma The Music  Box te beluisteren. In datzelfde jaar werd ook voor de eerste keer uitgebreid aandacht besteed aan Jazz Comes To Town, live vanaf locatie, voor de omroep een redelijk nieuw fenomeen. Sindsdien is Radio 794 niet meer weg te denken bij Jazz Comes To Town. In speciale edities van The Music Box – Jazz Edition wordt elk jaar vijf weken lang live uitgezonden vanaf het kerkplein in Epe. Eerst nog achter het podium, sinds een aantal jaren prominent vanuit de mobiele studio.

Ook dit jaar is The Music Box – Jazz Edition te beluisteren op Radio 794. De uitzendingen beginnen om 15.00 en gaan door tot de afsluiting, rond 20.00 uur. De herhaling van de uitzending (voor de mensen die erbij waren) is op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur.

Een team van vrijwilligers van de omroep is er, in goede samenwerking met de mannen en vrouwen van Jazz Comes To Town, in geslaagd een vijfweeks radio-evenement neer te zetten wat elk jaar meer luisteraars bereikt, door heel Nederland en zelfs daarbuiten.

In de weken rondom Jazz Comes To Town besteed Jan-Egbert Kieskamp ook in het reguliere programma The Music Box uitgebreid aandacht aan het festijn. The Music Box is elke donderdag te beluisteren  van 18.00 tot 20.00 uur.

Radio 794 is op de volgende frequenties te ontvangen:
Heerde kabel: 93,1 FM
Epe kabel: 93,1 FM
Ether gemeente Heerde: 106,5 FM
Ether gemeente Epe: 107,8 FM

Internet radio: http://www.radio794.nl

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.