achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Radio 794 op Jazz Comes To Town

The Music Box Jazz Edition op Jazz Comes To Town Epe. In deze uitzendingen is niet alleen muziek te horen, maar ook sfeerreportages en gesprekken met muzikanten, organisatie, vrijwilligers en bezoekers.

Radio 794 is 25 jaar geleden opgericht als LOH, lokale omroep voor de gemeente Heerde. Op 30 december 2006 ging de LOH op in Radio 794, de nieuwe omroep voor de gemeenten Epe en Heerde.

Sinds 2011 is op donderdagavond het programma The Music  Box te beluisteren. In datzelfde jaar werd ook voor de eerste keer uitgebreid aandacht besteed aan Jazz Comes To Town, live vanaf locatie, voor de omroep een redelijk nieuw fenomeen. Sindsdien is Radio 794 niet meer weg te denken bij Jazz Comes To Town. In speciale edities van The Music Box – Jazz Edition wordt elk jaar vijf weken lang live uitgezonden vanaf het kerkplein in Epe. Eerst nog achter het podium, sinds een aantal jaren prominent vanuit de mobiele studio.

Ook dit jaar is The Music Box – Jazz Edition te beluisteren op Radio 794. De uitzendingen beginnen om 15.00 en gaan door tot de afsluiting, rond 20.00 uur. De herhaling van de uitzending (voor de mensen die erbij waren) is op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur.

Een team van vrijwilligers van de omroep is er, in goede samenwerking met de mannen en vrouwen van Jazz Comes To Town, in geslaagd een vijfweeks radio-evenement neer te zetten wat elk jaar meer luisteraars bereikt, door heel Nederland en zelfs daarbuiten.

In de weken rondom Jazz Comes To Town besteed Jan-Egbert Kieskamp ook in het reguliere programma The Music Box uitgebreid aandacht aan het festijn. The Music Box is elke donderdag te beluisteren  van 18.00 tot 20.00 uur.

Radio 794 is op de volgende frequenties te ontvangen:
Heerde kabel: 93,1 FM
Epe kabel: 93,1 FM
Ether gemeente Heerde: 106,5 FM
Ether gemeente Epe: 107,8 FM

Internet radio: http://www.radio794.nl

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.