achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Heerder gemeenteraad aan zet over kanaalbruggen

De gemeenteraad van Heerde krijgt binnenkort een voorstel over het beheer en onderhoud van twee nieuwe beweegbare bruggen over het Apeldoorns Kanaal, de Kloosterbrug en de Manenbergerbrug.

De gemeenteraad van Heerde op de N.O. Veluwe krijgt binnenkort een voorstel over het beheer en onderhoud van twee nieuwe beweegbare bruggen over het Apeldoorns Kanaal, de Kloosterbrug en de Manenbergerbrug.
Voor de bouw van deze bruggen heeft Heerde een provinciale subsidie ontvangen van
€ 2,2 miljoen.
Dat geld moet echter in september 2017 zijn uitgegeven, maar dat is niet haalbaar omdat er voor wat betreft beheer en onderhoud nog geen overeenstemming is. De aanbesteding van de bruggen zou oorspronkelijk vóór de zomervakantie plaatsvinden, maar dat is nu uitgesteld tot september.
Om niet in tijdnood te komen, is bij GS van Gelderland de vraag neergelegd om de termijn van de beschikbaarheid van de subsidie met een jaar te verlengen.

Volgens de net aangetreden wethouder Wolbert Meijer moet er eerst duidelijkheid komen over de financiële aspecten van beheer en onderhoud en wat de raad daarvoor over heeft. Varen naar Wapenveld is een kans. Maar om de kansen verder te brengen, is de gemeenteraad nu aan zet, aldus de wethouder.

Bron: Stichting Apeldoorns Kanaal