achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Kunstwerk eerbetoon Halifax

Op de dijk langs het Apeldoorns kanaal nabij bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed is een kunstwerk onthuld als eerbetoon aan de 7 bemanningsleden van de Halifax

Burgemeester Inez Pijnenburg en de maker Henk Vels hebben samen het kunstwerk 'Voor onze vrijheid' onthuld. Het is door Henk gemaakt uit de wrakstukken van de Halifax die op deze plek op 3 april 1944 neerstortte. Het bestaat uit een vogelfiguur die, met gehavende vleugels, opvliegt vanuit de wrakstukken. Op de tafel is een ketting van zeven schakels gemonteerd met daarin de namen van de omgekomen bemanningsleden. De wrakstukken zijn met zeven bevestigingspunten vastgemaakt op de tafel. Deze wordt geschraagd door drie poten met daarin uitgesneden de teksten '158e squadron', de datum 3-04-1943 en de tekst 'For our freedom'. Burgemeester Pijnenburg toonde zich onder de indruk. "Het is fragiel maar toch een symbool van kracht. De vogel vliegt haar vrijheid tegemoet. En vrijheid is altijd kwetsbaar", aldus de burgemeester. Henk Vels kon van de grote groep aanwezigen heel veel complimenten in ontvangst nemen. Hij kreeg als dank een fraaie ingelijste foto van hemzelf met het kunstwerk vergezeld van een boeket bloemen en het boekje 'Voor onze vrijheid' dat handelt over de gebeurtenissen rond de bommenwerper. In de expositieruimte van de molenboerderij is tot eind september een expositie te zien over de gebeurtenissen rond de Halifax. Daarin zijn ook wrakstukken en onderdelen opgenomen die in september 2014 geborgen zijn. De expositie is op woensdagmiddag en op zaterdag te bezichtigen. Het boekje 'Voor onze vrijheid' is te koop in de streekwinkel en bij boekhandel Shalom in Wapenveld.  

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.