achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Cultureel Centrum Heerde stopt

Stichting Cultureel Centrum Heerde heeft besloten de stichting op te heffen per 2017-2018.

Cultureel Centrum Heerde stopt

De nieuwbouw van de Heerd heeft met zich meegebracht dat er in de organisatiestructuur veel heeft moeten veranderen. In het verlengde daarvan heeft het bestuur tot opheffing besloten. De verantwoordelijkheden met betrekking tot het organiseren van culturele voorstellingen wordt hierbij neergelegd bij de eerstverantwoordelijken, te weten de gemeente Heerde en het bestuur van De Heerd.

Gedurende meer dan 40 jaar hebben vele Heerdenaren die zich betrokken voelden bij cultuur en theater zich ingezet voor het tot stand brengen van mooie en aantrekkelijke programma’s in het Dorpshuis.

Zolang het bestuur van het CCH verantwoordelijk blijft, heeft het de intentie om de programmering en de kaartverkoop te laten verlopen zoals u het afgelopen seizoen gewend was.

We willen alle bovengenoemde personen en de mensen die in de loop van de jaren onze voorstellingen hebben bezocht heel hartelijk danken en uitnodigen vooral ons mooie nieuwe theater te blijven bezoeken.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.