achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Culturele Uitmarkt Heerde 25 juni

Op zaterdag 25 juni a.s. vindt de 7e editie van de Culturele Uitmarkt Heerde plaats in het centrum van Heerde. De organisatie bestaat uit het Platform Kunst & Cultuur en Cultuurplein Noord Veluwe.

U kunt genieten van presentaties van diverse verenigingen, organisaties en ateliers uit Heerde en omstreken die zich bezighouden met Kunst en Cultuur. Om 10.45 uur start de dans van Cultuurplein. Om 11.00 volgt dan de officiële opening door wethouder Berkhoff. Het Koor Jong! zal dan i.s.m. de cultuurpleinband het dorpsplein laten swingen.

Om 11.50 zal drumdocent Dennis Chamman met leerlingen een speciale drum-act voor de Johanneskerk laten zien. Samen zullen zij op een auto gaan trommelen. ‘Dit wordt echt een knaller’, aldus de voorzitter van de Culturele Uitmarkt Theo Roelofs. ‘Dit om ook even alle bezoeker te wijzen op het mooie programma met koren en jeugdorkest binnen. Veel koren hadden namelijk aangegeven liever binnen te zingen omdat het geluid anders teveel verwaait.’, vult Nico Lijkendijk hem aan. Hierna mag de auto beschilderd worden door de kinderen of creatieve volwassenen.

Op verschillende podiumlocaties op het dorpsplein en dit jaar ook  in en bij de Johanneskerk, kunt u die dag genieten van uiteenlopende activiteiten. De verschillende muziekverenigingen, koren en de muziek- en dansoptredens van onder andere Cultuurplein Noord Veluwe zullen u meenemen op een reis waarin creativiteit en inventiviteit de smaakmakers zullen zijn. Op het plein rondom de Johanneskerk zullen daarnaast diverse kunstenaars en atelierhouders u laten zien wat zij in huis hebben. ‘Er zijn veel mensen in Heerde en omgeving die graag op muziek- of dansles willen. Ook zijn er die eigenlijk best bij een koor of harmonie zouden willen horen. De Culturele Uitmarkt Heerde is dan de beste gelegenheid om eens vrijblijvend te kijken en te informeren naar de mogelijkheden. De meeste verenigingen zullen natuurlijk ook flyers en folders meenemen en zullen de bezoeker graag te woord staan.’, aldus Jan Bertil Pool, promotie- en eventmanager van Cultuurplein Noord Veluwe en medeorganisator van de Uitmarkt.

Bij de podia op het dorpsplein én het kerkplein is horeca met ruime zitgelegenheid aanwezig. Er zijn bovendien allerhande leuke doe-activiteiten, waaronder schmink voor kinderen georganiseerd. Maak de prachtigste collages of schilder je eigen dinosaurus met Annemiek.

Voor meer informatie over deze Culturele Uitmarkt kunt u contact opnemen via info@uitmarktheerde.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.