achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Culturele Uitmarkt Heerde 25 juni

Op zaterdag 25 juni a.s. vindt de 7e editie van de Culturele Uitmarkt Heerde plaats in het centrum van Heerde. De organisatie bestaat uit het Platform Kunst & Cultuur en Cultuurplein Noord Veluwe.

U kunt genieten van presentaties van diverse verenigingen, organisaties en ateliers uit Heerde en omstreken die zich bezighouden met Kunst en Cultuur. Om 10.45 uur start de dans van Cultuurplein. Om 11.00 volgt dan de officiële opening door wethouder Berkhoff. Het Koor Jong! zal dan i.s.m. de cultuurpleinband het dorpsplein laten swingen.

Om 11.50 zal drumdocent Dennis Chamman met leerlingen een speciale drum-act voor de Johanneskerk laten zien. Samen zullen zij op een auto gaan trommelen. ‘Dit wordt echt een knaller’, aldus de voorzitter van de Culturele Uitmarkt Theo Roelofs. ‘Dit om ook even alle bezoeker te wijzen op het mooie programma met koren en jeugdorkest binnen. Veel koren hadden namelijk aangegeven liever binnen te zingen omdat het geluid anders teveel verwaait.’, vult Nico Lijkendijk hem aan. Hierna mag de auto beschilderd worden door de kinderen of creatieve volwassenen.

Op verschillende podiumlocaties op het dorpsplein en dit jaar ook  in en bij de Johanneskerk, kunt u die dag genieten van uiteenlopende activiteiten. De verschillende muziekverenigingen, koren en de muziek- en dansoptredens van onder andere Cultuurplein Noord Veluwe zullen u meenemen op een reis waarin creativiteit en inventiviteit de smaakmakers zullen zijn. Op het plein rondom de Johanneskerk zullen daarnaast diverse kunstenaars en atelierhouders u laten zien wat zij in huis hebben. ‘Er zijn veel mensen in Heerde en omgeving die graag op muziek- of dansles willen. Ook zijn er die eigenlijk best bij een koor of harmonie zouden willen horen. De Culturele Uitmarkt Heerde is dan de beste gelegenheid om eens vrijblijvend te kijken en te informeren naar de mogelijkheden. De meeste verenigingen zullen natuurlijk ook flyers en folders meenemen en zullen de bezoeker graag te woord staan.’, aldus Jan Bertil Pool, promotie- en eventmanager van Cultuurplein Noord Veluwe en medeorganisator van de Uitmarkt.

Bij de podia op het dorpsplein én het kerkplein is horeca met ruime zitgelegenheid aanwezig. Er zijn bovendien allerhande leuke doe-activiteiten, waaronder schmink voor kinderen georganiseerd. Maak de prachtigste collages of schilder je eigen dinosaurus met Annemiek.

Voor meer informatie over deze Culturele Uitmarkt kunt u contact opnemen via info@uitmarktheerde.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken