achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Culturele Uitmarkt Heerde 25 juni

Op zaterdag 25 juni a.s. vindt de 7e editie van de Culturele Uitmarkt Heerde plaats in het centrum van Heerde. De organisatie bestaat uit het Platform Kunst & Cultuur en Cultuurplein Noord Veluwe.

U kunt genieten van presentaties van diverse verenigingen, organisaties en ateliers uit Heerde en omstreken die zich bezighouden met Kunst en Cultuur. Om 10.45 uur start de dans van Cultuurplein. Om 11.00 volgt dan de officiële opening door wethouder Berkhoff. Het Koor Jong! zal dan i.s.m. de cultuurpleinband het dorpsplein laten swingen.

Om 11.50 zal drumdocent Dennis Chamman met leerlingen een speciale drum-act voor de Johanneskerk laten zien. Samen zullen zij op een auto gaan trommelen. ‘Dit wordt echt een knaller’, aldus de voorzitter van de Culturele Uitmarkt Theo Roelofs. ‘Dit om ook even alle bezoeker te wijzen op het mooie programma met koren en jeugdorkest binnen. Veel koren hadden namelijk aangegeven liever binnen te zingen omdat het geluid anders teveel verwaait.’, vult Nico Lijkendijk hem aan. Hierna mag de auto beschilderd worden door de kinderen of creatieve volwassenen.

Op verschillende podiumlocaties op het dorpsplein en dit jaar ook  in en bij de Johanneskerk, kunt u die dag genieten van uiteenlopende activiteiten. De verschillende muziekverenigingen, koren en de muziek- en dansoptredens van onder andere Cultuurplein Noord Veluwe zullen u meenemen op een reis waarin creativiteit en inventiviteit de smaakmakers zullen zijn. Op het plein rondom de Johanneskerk zullen daarnaast diverse kunstenaars en atelierhouders u laten zien wat zij in huis hebben. ‘Er zijn veel mensen in Heerde en omgeving die graag op muziek- of dansles willen. Ook zijn er die eigenlijk best bij een koor of harmonie zouden willen horen. De Culturele Uitmarkt Heerde is dan de beste gelegenheid om eens vrijblijvend te kijken en te informeren naar de mogelijkheden. De meeste verenigingen zullen natuurlijk ook flyers en folders meenemen en zullen de bezoeker graag te woord staan.’, aldus Jan Bertil Pool, promotie- en eventmanager van Cultuurplein Noord Veluwe en medeorganisator van de Uitmarkt.

Bij de podia op het dorpsplein én het kerkplein is horeca met ruime zitgelegenheid aanwezig. Er zijn bovendien allerhande leuke doe-activiteiten, waaronder schmink voor kinderen georganiseerd. Maak de prachtigste collages of schilder je eigen dinosaurus met Annemiek.

Voor meer informatie over deze Culturele Uitmarkt kunt u contact opnemen via info@uitmarktheerde.nl.