achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Culturele Uitmarkt Heerde 25 juni

Op zaterdag 25 juni a.s. vindt de 7e editie van de Culturele Uitmarkt Heerde plaats in het centrum van Heerde. De organisatie bestaat uit het Platform Kunst & Cultuur en Cultuurplein Noord Veluwe.

U kunt genieten van presentaties van diverse verenigingen, organisaties en ateliers uit Heerde en omstreken die zich bezighouden met Kunst en Cultuur. Om 10.45 uur start de dans van Cultuurplein. Om 11.00 volgt dan de officiële opening door wethouder Berkhoff. Het Koor Jong! zal dan i.s.m. de cultuurpleinband het dorpsplein laten swingen.

Om 11.50 zal drumdocent Dennis Chamman met leerlingen een speciale drum-act voor de Johanneskerk laten zien. Samen zullen zij op een auto gaan trommelen. ‘Dit wordt echt een knaller’, aldus de voorzitter van de Culturele Uitmarkt Theo Roelofs. ‘Dit om ook even alle bezoeker te wijzen op het mooie programma met koren en jeugdorkest binnen. Veel koren hadden namelijk aangegeven liever binnen te zingen omdat het geluid anders teveel verwaait.’, vult Nico Lijkendijk hem aan. Hierna mag de auto beschilderd worden door de kinderen of creatieve volwassenen.

Op verschillende podiumlocaties op het dorpsplein en dit jaar ook  in en bij de Johanneskerk, kunt u die dag genieten van uiteenlopende activiteiten. De verschillende muziekverenigingen, koren en de muziek- en dansoptredens van onder andere Cultuurplein Noord Veluwe zullen u meenemen op een reis waarin creativiteit en inventiviteit de smaakmakers zullen zijn. Op het plein rondom de Johanneskerk zullen daarnaast diverse kunstenaars en atelierhouders u laten zien wat zij in huis hebben. ‘Er zijn veel mensen in Heerde en omgeving die graag op muziek- of dansles willen. Ook zijn er die eigenlijk best bij een koor of harmonie zouden willen horen. De Culturele Uitmarkt Heerde is dan de beste gelegenheid om eens vrijblijvend te kijken en te informeren naar de mogelijkheden. De meeste verenigingen zullen natuurlijk ook flyers en folders meenemen en zullen de bezoeker graag te woord staan.’, aldus Jan Bertil Pool, promotie- en eventmanager van Cultuurplein Noord Veluwe en medeorganisator van de Uitmarkt.

Bij de podia op het dorpsplein én het kerkplein is horeca met ruime zitgelegenheid aanwezig. Er zijn bovendien allerhande leuke doe-activiteiten, waaronder schmink voor kinderen georganiseerd. Maak de prachtigste collages of schilder je eigen dinosaurus met Annemiek.

Voor meer informatie over deze Culturele Uitmarkt kunt u contact opnemen via info@uitmarktheerde.nl.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.