achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

College Heerde teleurgesteld over besluit Euroma

Het college van B en W van Heerde is teleurgesteld over het besluit dat Euroma heeft genomen om naar bedrijventerrein Hessenpoort te verhuizen en niet naar het H2O-bedrijventerrein of Wapenveld-Noord.

De keuze van Euroma was een verrassing voor het college. Vanuit de drie H2O-gemeenten (Hattem, Heerde en Oldebroek) en de directie van het bedrijventerrein H2O is er in de afgelopen periode hard aan gewerkt om Euroma voor de regio te behouden. Naast het H2O-bedrijventerrein zag Euroma ook de Hessenpoort en Wapenveld-Noord als mogelijke locaties. Bij de H2O-gemeenten leefde sterk het gevoel dat Euroma voor de regio zou kiezen. Helaas heeft Euroma dus toch anders besloten.

Het college van Heerde spreekt haar teleurstelling uit over het besluit van Euroma. Niet alleen verliest de regio hiermee een mooi bedrijf, maar ook de bijbehorende werkgelegenheid in de regio. Daarnaast spreekt het college haar zorgen uit over de positie van de huidige medewerkers, voor wie de reisafstand aanzienlijk zal toenemen.