achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

HEERDE - Voor ondernemers die actief zijn in de sector recreatie en toerisme houdt WIJZIJNHEERDE op donderdag 28 januari een netwerkbijeenkomst. Belangrijk onderdeel is de presentatie van de cursus 'Gastheer van het Landschap' die het IVN gaat houden in de gemeenten Hattem en Heerde.

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant IJsselzicht in Veessen. Het begint met een inloop vanaf 14.30 uur. Na een welkom door voorzitter Cees Bol van WIJZIJNHEERDE zal wethouder Herman van der Stege informatie geven over de ontwikkelingen rond de vrijetijdseconomie in Heerde.

De cursus 'Gastheer van het Landschap'
Speciale gast is Saskia van Dalen van het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) tekst en uitleg geven over de cursus 'Gastheer van het Landschap'. De cursus is elders in Nederland al op tientallen plaatsen gegeven en wordt voor het eerst in Gelderland aangeboden in de gemeenten Heerde en Hattem. Achtergrond is dat de natuur voor Nederland van grote waarde is en Nederlanders graag recreëren in het groen. “Als ondernemer in onze prachtige natuurlijke omgeving, kun je daar de vruchten van plukken. Immers, iemand die zijn gebied kent, is een interessante gastheer”, aldus Cees Bol.

Samenwerking  
Het IVN werkt in deze cursus samen met de Koninklijke Horeca Nederland, de RECRON en LTO Nederland. Door de cursus te volgen kunnen ondernemers hun gasten veel meer bewust maken van de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied. Een eerder in Wapenveld gehouden bijeenkomst over de cursus, leverde veel positieve reacties op. De bijeenkomst in IJsselzicht is tevens bedoeld om contacten tussen ondernemers te bevorderen of te versterken. Dat kan weer leiden tot het gezamenlijk opzetten van arrangementen en activiteiten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@wijzijnheerde.nl.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.