achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

HEERDE - Voor ondernemers die actief zijn in de sector recreatie en toerisme houdt WIJZIJNHEERDE op donderdag 28 januari een netwerkbijeenkomst. Belangrijk onderdeel is de presentatie van de cursus 'Gastheer van het Landschap' die het IVN gaat houden in de gemeenten Hattem en Heerde.

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant IJsselzicht in Veessen. Het begint met een inloop vanaf 14.30 uur. Na een welkom door voorzitter Cees Bol van WIJZIJNHEERDE zal wethouder Herman van der Stege informatie geven over de ontwikkelingen rond de vrijetijdseconomie in Heerde.

De cursus 'Gastheer van het Landschap'
Speciale gast is Saskia van Dalen van het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) tekst en uitleg geven over de cursus 'Gastheer van het Landschap'. De cursus is elders in Nederland al op tientallen plaatsen gegeven en wordt voor het eerst in Gelderland aangeboden in de gemeenten Heerde en Hattem. Achtergrond is dat de natuur voor Nederland van grote waarde is en Nederlanders graag recreëren in het groen. “Als ondernemer in onze prachtige natuurlijke omgeving, kun je daar de vruchten van plukken. Immers, iemand die zijn gebied kent, is een interessante gastheer”, aldus Cees Bol.

Samenwerking  
Het IVN werkt in deze cursus samen met de Koninklijke Horeca Nederland, de RECRON en LTO Nederland. Door de cursus te volgen kunnen ondernemers hun gasten veel meer bewust maken van de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied. Een eerder in Wapenveld gehouden bijeenkomst over de cursus, leverde veel positieve reacties op. De bijeenkomst in IJsselzicht is tevens bedoeld om contacten tussen ondernemers te bevorderen of te versterken. Dat kan weer leiden tot het gezamenlijk opzetten van arrangementen en activiteiten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@wijzijnheerde.nl.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.