achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

HEERDE - Voor ondernemers die actief zijn in de sector recreatie en toerisme houdt WIJZIJNHEERDE op donderdag 28 januari een netwerkbijeenkomst. Belangrijk onderdeel is de presentatie van de cursus 'Gastheer van het Landschap' die het IVN gaat houden in de gemeenten Hattem en Heerde.

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant IJsselzicht in Veessen. Het begint met een inloop vanaf 14.30 uur. Na een welkom door voorzitter Cees Bol van WIJZIJNHEERDE zal wethouder Herman van der Stege informatie geven over de ontwikkelingen rond de vrijetijdseconomie in Heerde.

De cursus 'Gastheer van het Landschap'
Speciale gast is Saskia van Dalen van het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) tekst en uitleg geven over de cursus 'Gastheer van het Landschap'. De cursus is elders in Nederland al op tientallen plaatsen gegeven en wordt voor het eerst in Gelderland aangeboden in de gemeenten Heerde en Hattem. Achtergrond is dat de natuur voor Nederland van grote waarde is en Nederlanders graag recreëren in het groen. “Als ondernemer in onze prachtige natuurlijke omgeving, kun je daar de vruchten van plukken. Immers, iemand die zijn gebied kent, is een interessante gastheer”, aldus Cees Bol.

Samenwerking  
Het IVN werkt in deze cursus samen met de Koninklijke Horeca Nederland, de RECRON en LTO Nederland. Door de cursus te volgen kunnen ondernemers hun gasten veel meer bewust maken van de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied. Een eerder in Wapenveld gehouden bijeenkomst over de cursus, leverde veel positieve reacties op. De bijeenkomst in IJsselzicht is tevens bedoeld om contacten tussen ondernemers te bevorderen of te versterken. Dat kan weer leiden tot het gezamenlijk opzetten van arrangementen en activiteiten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@wijzijnheerde.nl.