achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

HEERDE - Voor ondernemers die actief zijn in de sector recreatie en toerisme houdt WIJZIJNHEERDE op donderdag 28 januari een netwerkbijeenkomst. Belangrijk onderdeel is de presentatie van de cursus 'Gastheer van het Landschap' die het IVN gaat houden in de gemeenten Hattem en Heerde.

Netwerkbijeenkomst voor sector vrijetijdseconomie

De bijeenkomst wordt gehouden in restaurant IJsselzicht in Veessen. Het begint met een inloop vanaf 14.30 uur. Na een welkom door voorzitter Cees Bol van WIJZIJNHEERDE zal wethouder Herman van der Stege informatie geven over de ontwikkelingen rond de vrijetijdseconomie in Heerde.

De cursus 'Gastheer van het Landschap'
Speciale gast is Saskia van Dalen van het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) tekst en uitleg geven over de cursus 'Gastheer van het Landschap'. De cursus is elders in Nederland al op tientallen plaatsen gegeven en wordt voor het eerst in Gelderland aangeboden in de gemeenten Heerde en Hattem. Achtergrond is dat de natuur voor Nederland van grote waarde is en Nederlanders graag recreëren in het groen. “Als ondernemer in onze prachtige natuurlijke omgeving, kun je daar de vruchten van plukken. Immers, iemand die zijn gebied kent, is een interessante gastheer”, aldus Cees Bol.

Samenwerking  
Het IVN werkt in deze cursus samen met de Koninklijke Horeca Nederland, de RECRON en LTO Nederland. Door de cursus te volgen kunnen ondernemers hun gasten veel meer bewust maken van de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied. Een eerder in Wapenveld gehouden bijeenkomst over de cursus, leverde veel positieve reacties op. De bijeenkomst in IJsselzicht is tevens bedoeld om contacten tussen ondernemers te bevorderen of te versterken. Dat kan weer leiden tot het gezamenlijk opzetten van arrangementen en activiteiten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@wijzijnheerde.nl.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken