achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bijzondere exposities

De komende maanden is een tweetal bijzondere exposities te zien in de gemeente Heerde. De historische Vereniging exposeert over vrachtvervoer en De Heerd exposeert reizende tentoonstelling van het Prinses Margriet Fonds van het Rode Kruis.

Expositie historie vrachtvervoer in Heerde
De Heerder Historische Vereniging (HHV) heeft voor deze zomer een expositie samengesteld over het vrachtvervoer in de gemeente Heerde. Wethouder Jan Berkhoff opende de tentoonstelling in Villa Jacoba op 11 juni.

Bedrijfskleding
Na exposities over Het Apeldoorns Kanaal, De Baronnen spoorlijn en De Beschuut fabriek is het nu tijd voor de plaatselijke vrachtvervoerders. Er zijn veel foto's, oude diploma's en unieke modellen van de Heerder vrachtvervoerders te zien. Ook wordt diverse, karakteristieke bedrijfskleding tentoongesteld. Veel verzamelaars openden hun vitrines en kasten voor de HHV en stelden bijzondere spullen beschikbaar.

In de afgelopen eeuw zijn er in Heerde veel vervoerders geweest. En nog steeds staat Heerde op de kaart met grote vrachtvervoerders. Zo waren diverse vrachtrijders actief voor de wasserijen Van de Hoeff en Bagerman. Maar ook reden er vrachtauto's van de bedrijven Kamphuis en Gelderman.

'Feest der herkenning'
De vrachtauto's van transportbedrijven De Jong, Houtman, De Weerd en IJzerman ontbreken niet op de tentoonstelling. En de expositie laat ook beelden zien van de vrachtwagens van Marskamp, Tijssen en van Wonink uit Veessen. In Villa Jacoba wordt bovendien aandacht besteed aan de nieuwe vervoerders van GEDO en privérijder Langenberg. De HHV denkt dat de expositie voor veel Heerdenaren 'een feest der herkenning' is.

De tentoonstelling is vanaf zaterdagmorgen tot en met 8 oktober gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Villa Jacoba op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor meer informatie: www.heerderhistorischevereniging.nl

De Heerd:
De komende maanden is in De Heerd aan de Van Meurslaan 3 in Heerde een tentoonstelling te zien over mensen en de wereld waarin zij leven. Met deze reizende tentoonstelling ondersteunt de fotograaf het Prinses Margriet Fonds van het Rode Kruis. In totaal zijn er dertig foto's te zien. De foto's kunnen worden gekocht en de opbrengst komt ten goede aan het Prinses Margriet Fonds. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en tot en met donderdag 25 augustus te bezichtigen tijdens de openingstijden van De Heerd.