achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Bijzondere exposities

De komende maanden is een tweetal bijzondere exposities te zien in de gemeente Heerde. De historische Vereniging exposeert over vrachtvervoer en De Heerd exposeert reizende tentoonstelling van het Prinses Margriet Fonds van het Rode Kruis.

Expositie historie vrachtvervoer in Heerde
De Heerder Historische Vereniging (HHV) heeft voor deze zomer een expositie samengesteld over het vrachtvervoer in de gemeente Heerde. Wethouder Jan Berkhoff opende de tentoonstelling in Villa Jacoba op 11 juni.

Bedrijfskleding
Na exposities over Het Apeldoorns Kanaal, De Baronnen spoorlijn en De Beschuut fabriek is het nu tijd voor de plaatselijke vrachtvervoerders. Er zijn veel foto's, oude diploma's en unieke modellen van de Heerder vrachtvervoerders te zien. Ook wordt diverse, karakteristieke bedrijfskleding tentoongesteld. Veel verzamelaars openden hun vitrines en kasten voor de HHV en stelden bijzondere spullen beschikbaar.

In de afgelopen eeuw zijn er in Heerde veel vervoerders geweest. En nog steeds staat Heerde op de kaart met grote vrachtvervoerders. Zo waren diverse vrachtrijders actief voor de wasserijen Van de Hoeff en Bagerman. Maar ook reden er vrachtauto's van de bedrijven Kamphuis en Gelderman.

'Feest der herkenning'
De vrachtauto's van transportbedrijven De Jong, Houtman, De Weerd en IJzerman ontbreken niet op de tentoonstelling. En de expositie laat ook beelden zien van de vrachtwagens van Marskamp, Tijssen en van Wonink uit Veessen. In Villa Jacoba wordt bovendien aandacht besteed aan de nieuwe vervoerders van GEDO en privérijder Langenberg. De HHV denkt dat de expositie voor veel Heerdenaren 'een feest der herkenning' is.

De tentoonstelling is vanaf zaterdagmorgen tot en met 8 oktober gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Villa Jacoba op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Voor meer informatie: www.heerderhistorischevereniging.nl

De Heerd:
De komende maanden is in De Heerd aan de Van Meurslaan 3 in Heerde een tentoonstelling te zien over mensen en de wereld waarin zij leven. Met deze reizende tentoonstelling ondersteunt de fotograaf het Prinses Margriet Fonds van het Rode Kruis. In totaal zijn er dertig foto's te zien. De foto's kunnen worden gekocht en de opbrengst komt ten goede aan het Prinses Margriet Fonds. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en tot en met donderdag 25 augustus te bezichtigen tijdens de openingstijden van De Heerd.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.