achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Zwemvierdaagse Wapenveld

Voor de 10e keer gaat in het Berghuizerbad de zwemvierdaagse van start. Vanaf maandag 27 juni kan er weer 5 avonden worden gezwommen.

Inschrijfgeld bedraagt € 7.50 per persoon, bij voorinschrijving € 6,50. Iedere 10e deelnemer zie zich inschrijft tijdens de voorinschrijving krijgt € 1.00 extra korting.

Om in aanmerking te komen voor een medaille moet er 4 avonden gezwommen worden. De medailles worden vrijdagavond 1 juli uitgereikt. De afstand mag zelf gekozen worden, 250 of 500 meter. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Voorinschrijven kan alleen in de week voorafgaand aan de zwemvierdaagse in het Berghuizerbad. Daarna kan er nog ingeschreven worden op maandag 27 en dinsdag 28 juni tussen 18.00-19.00 uur, kosten zijn dan € 7.50. Data voorinschrijving: woensdag 22 juni van 16.00-18.30 uur, donderdag 23 juni van 17.00-18.30 uur en op vrijdag 24 juni van 18.45-20.00 uur.

Ook dit jaar zijn er weer leuke prijzen te winnen voor de oudste en jongste deelemer. En zijn er naast het zwemmen ook diverse activiteiten, zoals een springkussen op maandag en donderdag en staat er een pannakooi op dinsdag en woensdag . Vrijdag 19:30 uur Berghuizer Kampioenschap bommetje springen, alleen voor deelnemers zwem4daagse ! Verder leuke kramen met o.a wafels, en broodje frikandel en natuurlijk de grote verloting € 1,- per envelop mede mogelijk gemaakt door diverse ondernemers van Heerde en Wapenveld. Oliebollenkraam "de oliebol" komt op donderdag en vrijdag vanaf 18.00 uur heerlijke oliebollen bakken.

De vierdaagse wordt vrijdag 1 juli na het baantjes zwemmen afgesloten met vrijzwemmen en een disco door Mulder Music & Light uit Hattem tot 21.00 uur. (alleen toegankelijk voor deelnemers 4daagse)Tijden zwemvierdaagse: maandag 27 juni t/m donderdag 30 juni van 18.00-20.00 uur en vrijdag 1 juli van 18.00-21.00 uur.

Info: www.zvoctopus.com of voor vragen octopuszwem4daagse@gmail.com Tot ziens bij dit gezellige evenement.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.