achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Zwemvierdaagse Wapenveld

Voor de 10e keer gaat in het Berghuizerbad de zwemvierdaagse van start. Vanaf maandag 27 juni kan er weer 5 avonden worden gezwommen.

Inschrijfgeld bedraagt € 7.50 per persoon, bij voorinschrijving € 6,50. Iedere 10e deelnemer zie zich inschrijft tijdens de voorinschrijving krijgt € 1.00 extra korting.

Om in aanmerking te komen voor een medaille moet er 4 avonden gezwommen worden. De medailles worden vrijdagavond 1 juli uitgereikt. De afstand mag zelf gekozen worden, 250 of 500 meter. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Voorinschrijven kan alleen in de week voorafgaand aan de zwemvierdaagse in het Berghuizerbad. Daarna kan er nog ingeschreven worden op maandag 27 en dinsdag 28 juni tussen 18.00-19.00 uur, kosten zijn dan € 7.50. Data voorinschrijving: woensdag 22 juni van 16.00-18.30 uur, donderdag 23 juni van 17.00-18.30 uur en op vrijdag 24 juni van 18.45-20.00 uur.

Ook dit jaar zijn er weer leuke prijzen te winnen voor de oudste en jongste deelemer. En zijn er naast het zwemmen ook diverse activiteiten, zoals een springkussen op maandag en donderdag en staat er een pannakooi op dinsdag en woensdag . Vrijdag 19:30 uur Berghuizer Kampioenschap bommetje springen, alleen voor deelnemers zwem4daagse ! Verder leuke kramen met o.a wafels, en broodje frikandel en natuurlijk de grote verloting € 1,- per envelop mede mogelijk gemaakt door diverse ondernemers van Heerde en Wapenveld. Oliebollenkraam "de oliebol" komt op donderdag en vrijdag vanaf 18.00 uur heerlijke oliebollen bakken.

De vierdaagse wordt vrijdag 1 juli na het baantjes zwemmen afgesloten met vrijzwemmen en een disco door Mulder Music & Light uit Hattem tot 21.00 uur. (alleen toegankelijk voor deelnemers 4daagse)Tijden zwemvierdaagse: maandag 27 juni t/m donderdag 30 juni van 18.00-20.00 uur en vrijdag 1 juli van 18.00-21.00 uur.

Info: www.zvoctopus.com of voor vragen octopuszwem4daagse@gmail.com Tot ziens bij dit gezellige evenement.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.