achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Mooi weer tijdens 3e landelijke baanwedstrijd

Waar de eerste twee wedstrijden voor de Landelijke Baancompetitie nogal last hadden van het weer dat niet echt mee wilde werken (regen, kou en harde wind) was het tijdens de derde wedstrijd goed vertoeven in Heerde, waar meer dan 200 deelnemers aan de start verschenen voor de 500 meter en de afvalkoersen.

Om 10.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste serie op de 500 meter. Er waren mooie wedstrijden te zien op de blauwe piste van Skeelerclub Oost Veluwe. De wedstrijden waren ook belangrijk voor de deelnemers want de wedstrijd in Heerde is één van de drie kwalificatiemomenten voor het Nederlands Kampioenschap dat volgende maand op dezelfde baan wordt verreden. Dan rijden ook de Senioren hun wedstrijden voor de Nationale titels. Op 10, 11 en 12 juni zal het dan ook weer lekker druk worden aan de Kommerseweg in Heerde.

In der verschillend categorië n ook diverse rijders van de organiserende vereniging die goed voor de dag kwamen. De uitschieters hierbij waren Rens Nieuwenhuis, die met twee strakke overwinningen de dagoverwinning ook voor zich wist op te eisen, en Loes Busser die op het tweede plekje van het podium mocht plaats nemen achter de ongenaaktbare Lisan van der Linde. Rens en Loes rijden beiden in de Pupillen 1 categorie.

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.