achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Mooi weer tijdens 3e landelijke baanwedstrijd

Waar de eerste twee wedstrijden voor de Landelijke Baancompetitie nogal last hadden van het weer dat niet echt mee wilde werken (regen, kou en harde wind) was het tijdens de derde wedstrijd goed vertoeven in Heerde, waar meer dan 200 deelnemers aan de start verschenen voor de 500 meter en de afvalkoersen.

Om 10.00 uur werd het startsein gegeven voor de eerste serie op de 500 meter. Er waren mooie wedstrijden te zien op de blauwe piste van Skeelerclub Oost Veluwe. De wedstrijden waren ook belangrijk voor de deelnemers want de wedstrijd in Heerde is één van de drie kwalificatiemomenten voor het Nederlands Kampioenschap dat volgende maand op dezelfde baan wordt verreden. Dan rijden ook de Senioren hun wedstrijden voor de Nationale titels. Op 10, 11 en 12 juni zal het dan ook weer lekker druk worden aan de Kommerseweg in Heerde.

In der verschillend categorië n ook diverse rijders van de organiserende vereniging die goed voor de dag kwamen. De uitschieters hierbij waren Rens Nieuwenhuis, die met twee strakke overwinningen de dagoverwinning ook voor zich wist op te eisen, en Loes Busser die op het tweede plekje van het podium mocht plaats nemen achter de ongenaaktbare Lisan van der Linde. Rens en Loes rijden beiden in de Pupillen 1 categorie.