achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Genieten tijden de Avondvierdaagse Heerde

Het was vier dagen lang genieten voor de deelnemers aan de Avondvierdaagse in Heerde. Van alle kanten kreeg de organiserende vereniging Skeelerclub Oost Veluwe complimenten over de organisatie en de mooie routes die er dit jaar uitgezet waren. Wat natuurlijk ook een voordeel was, het weer werkte deze dagen ook goed mee.

De routeuitzetters mogen dus trots zijn op hun werkzaamheden, ze hebben voor 2017 wel weer een zware taak om de routes ook weer net zo mooi te maken of nog mooier, maar dit is een uitdaging die ze graag aangaan.

Een kleine 1200 deelnemers vertrokken drie avonden vanaf het Sportpark Molenbeek voor routes over 3, 5 of 10 kilometer. Naast de 1200 deelnemers was er de begeleiding van ouders wat het totaal aan deelnemers nog wel verdubbelde. De laatste avond werd er vertrokken vanaf het Van Meurspark voor de routes, waarna er werd verzameld aan de Sportlaan voor het Defilé. Onder begeleiding van een drietal muziekkorpsen werd er koers gezet naar het centrum van Heerde waar Burgemeester Pijnenburg het defilé afnam bij de muziekkoepel op het centrale plein. De Burgemeester mocht heel wat handen schudden van de deelnemers die even bij haar langs kwamen.

De organisatie is ook erg tevreden over de verhuizing van het programma en daarmee het defilé dat nu op vrijdag wordt gehouden en niet meer op donderdag. Het was nu gezellig druk in het centrum van Heerde en ook de horeca kon hier van profiteren. Voor de deelnemers pakt het ook iets beter uit want als het wat later wordt maakt het wat minder uit omdat de kinderen de volgende dag ook niet meer naar school hoeven.