achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Genieten tijden de Avondvierdaagse Heerde

Het was vier dagen lang genieten voor de deelnemers aan de Avondvierdaagse in Heerde. Van alle kanten kreeg de organiserende vereniging Skeelerclub Oost Veluwe complimenten over de organisatie en de mooie routes die er dit jaar uitgezet waren. Wat natuurlijk ook een voordeel was, het weer werkte deze dagen ook goed mee.

De routeuitzetters mogen dus trots zijn op hun werkzaamheden, ze hebben voor 2017 wel weer een zware taak om de routes ook weer net zo mooi te maken of nog mooier, maar dit is een uitdaging die ze graag aangaan.

Een kleine 1200 deelnemers vertrokken drie avonden vanaf het Sportpark Molenbeek voor routes over 3, 5 of 10 kilometer. Naast de 1200 deelnemers was er de begeleiding van ouders wat het totaal aan deelnemers nog wel verdubbelde. De laatste avond werd er vertrokken vanaf het Van Meurspark voor de routes, waarna er werd verzameld aan de Sportlaan voor het Defilé. Onder begeleiding van een drietal muziekkorpsen werd er koers gezet naar het centrum van Heerde waar Burgemeester Pijnenburg het defilé afnam bij de muziekkoepel op het centrale plein. De Burgemeester mocht heel wat handen schudden van de deelnemers die even bij haar langs kwamen.

De organisatie is ook erg tevreden over de verhuizing van het programma en daarmee het defilé dat nu op vrijdag wordt gehouden en niet meer op donderdag. Het was nu gezellig druk in het centrum van Heerde en ook de horeca kon hier van profiteren. Voor de deelnemers pakt het ook iets beter uit want als het wat later wordt maakt het wat minder uit omdat de kinderen de volgende dag ook niet meer naar school hoeven.

Boeiende lezing over Het Vossenbroek
Het Vossenbroek is een heel bijzondere plek, dat bij een nadere beschouwing veel onverwachte zaken herbergt. Een moerassig, nat en laaggelegen stuk grond ten oosten van Epe. Het Vossenbroek wordt door de A50 in twee delen gesneden. Het ligt bovendien binnen de gemeentegrenzen van Epe en is eenvoudig te bereiken. Het kent een lange ontstaansgeschiedenis. Geologie, archeologie en bewoning door boeren, hebben dit intieme stukje landschap een gezicht gegeven, ook de bodem heeft z’n geheimen prijs gegeven. Vooral Fauna en flora hebben hun bijdrage geleverd. Tijdens de lezing dwaalt Bauke Terpstra virtueel door dit unieke natuurlandschap. Datum: 22 maart 2018 Plaats: Kulturhus Epe, Stationsstraat 25, 8161 CP. Epe. Aanvang: 20.00 uur Informatie: Yvonne Zeegers – secretaris@epe-heerde.knnv.nl Toegangsprijs € 3,--. Voor KNNV- en IVN leden gratis.
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Basjkierenmonument in volksverhalen Cittaslow
Met de plaatsing van het Basjkierenmonument in Veessen, begin dit jaar, kwam een belangrijk stukje geschiedenis weer in de schijnwerpers te staan. Het verhaal van die geschiedenis is nu ook vereeuwigd als één van de volksverhalen van de Cittaslow-gemeenten.
Film 'Wild' laat Veluwe in volle glorie zien
Film
​Wild – dat is de titel van de film die vanaf februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draait. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Cadeau Inez Pijnenburg wijst weg naar Cittaslow
Oud-burgemeester Inez Pijnenburg heeft, geholpen door haar opvolger Fred de Graaf, haar afscheidscadeau onthuld: een wegwijzer naar de overige Cittaslowgemeenten in Nederland.