achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Genieten tijden de Avondvierdaagse Heerde

Het was vier dagen lang genieten voor de deelnemers aan de Avondvierdaagse in Heerde. Van alle kanten kreeg de organiserende vereniging Skeelerclub Oost Veluwe complimenten over de organisatie en de mooie routes die er dit jaar uitgezet waren. Wat natuurlijk ook een voordeel was, het weer werkte deze dagen ook goed mee.

De routeuitzetters mogen dus trots zijn op hun werkzaamheden, ze hebben voor 2017 wel weer een zware taak om de routes ook weer net zo mooi te maken of nog mooier, maar dit is een uitdaging die ze graag aangaan.

Een kleine 1200 deelnemers vertrokken drie avonden vanaf het Sportpark Molenbeek voor routes over 3, 5 of 10 kilometer. Naast de 1200 deelnemers was er de begeleiding van ouders wat het totaal aan deelnemers nog wel verdubbelde. De laatste avond werd er vertrokken vanaf het Van Meurspark voor de routes, waarna er werd verzameld aan de Sportlaan voor het Defilé. Onder begeleiding van een drietal muziekkorpsen werd er koers gezet naar het centrum van Heerde waar Burgemeester Pijnenburg het defilé afnam bij de muziekkoepel op het centrale plein. De Burgemeester mocht heel wat handen schudden van de deelnemers die even bij haar langs kwamen.

De organisatie is ook erg tevreden over de verhuizing van het programma en daarmee het defilé dat nu op vrijdag wordt gehouden en niet meer op donderdag. Het was nu gezellig druk in het centrum van Heerde en ook de horeca kon hier van profiteren. Voor de deelnemers pakt het ook iets beter uit want als het wat later wordt maakt het wat minder uit omdat de kinderen de volgende dag ook niet meer naar school hoeven.

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken