achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Maak kennis met de beweegtuin

Op woensdag 1 juni is er een bijeenkomst voor senioren uit Heerde waarin de beweegtuin centraal staat.

Men komt eerst bijeen in Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, Brinklaan 15 inHeerde bij de afdeling kinderfysiotherapie, rechts naast de ingang van de apotheek.

Na een korte inleiding en een kop koffie vertrekt men vandaar naar de beweegtuin die zich bij Hanzeheerd Brinkhoven bevindt. De beweegtuin bestaat al een aantal jaren en wordt wekelijks door diverse groepen senioren met veel plezier gebruikt. 

De Eigen Kracht carrousel wil ouderen op een ongedwongen manier laten kennismaken aan deze vorm van bewegen. Dit gebeurt o.l.v. een ervaren fysiotherapeute.

De oefeningen die men met de diverse toestellen kan doen, laten zich direct vertalen naar het beter functioneren in het dagelijks leven. Bovendien heeft bewegen in groepsverband een sterk sociaal karakter. Bewegen is op deze manier gezond en leuk.

Deelname is gratis. In verband met de beperkte capaciteit is opgave vooraf wel gewenst. Dat kan via Welzijn Heerde (onderdeel van het CJG) tel. 0578-720001 of bij Fysio Heerde, tel. 0578-696363

 

 

 

Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.