achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Spetterend kinderfeest Vrieze's Erfgoed

Zaterdag 21 mei wordt de nieuwe waterspeelplek op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld officieel geopend.

Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed grijpt de officiële opening van de waterspeelplek aan om er op zaterdag 21 mei een spetterend kinderfeest van te maken. Dat wordt opgeluisterd door ballonnenclown Jappie en andere activiteiten op het terrein.

 

Vanaf 10.00 uur kunnen kinderen al terecht in de bijenstal om kaarsen te dompelen en imker Paul Docter aan het werk te zien. Ook molen de Vlijt is open om met de kweern zelf meel te malen en van de molenaars te horen hoe ze pannenkoekenmeel maken. In de molenboerderij kunnen ze spannende filmpjes bekijken over de verhalen op Vrieze's Erfgoed. En natuurlijk worden er pannenkoeken gebakken en is er een volle ijsbak. Verder is molen de Vlijt in gebruik, is de streekwinkel open en in de molenboerderij is een expositie over de Halifax te zien, de bommenwerper die nabij de molen in 1943 is neergestort.

 

De waterspeelplek wordt om 12.00 uur geopend door heemraad D.S. Schoonman van het Waterschap Vallei en Veluwe. De afgelopen weken was de waterspeelplek al erg in trek bij de kinderen. Zij kunnen zelf water oppompen en dat via goten naar beneden leiden. De nieuwe voorziening is tot stand gekomen dankzij een bijdrage uit het project Veluwekroon waarin de provincie Gelderland, het Waterschap en de gemeente Heerde samenwerken. Ook de stichting Waterrijke Veluwe leverde een bijdrage. De stichting vindt dat er veel meer aandacht moet komen voor water als belangrijk onderdeel van de beleving op de Veluwe. Op de waterspeelplekken maken kinderen spelenderwijs kennis met water als onderdeel van het cultuurlandschap. Op Vrieze's Erfgoed staat ook al een watertappunt om de dorst te lessen.