achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Hegin helpt De Brugstraat met aanschaf tovertafel

Kees Hoogink, directeur van de Hegin Groep, en zijn vrouw Els maakten afgelopen week bewoners, cliënten en medewerkers van locatie De Brugstraat in Heerde blij.

Zij ontvingen namelijk een cheque ter waarde van € 2.000. Kees Hoogink: “Eind vorig jaar is Hegin Metalfinishing in Heerde officieel heropend. In plaats van cadeaus hebben we onze gasten gevraagd geld te doneren voor twee plaatselijke goede doelen die ik samen met Els heb uitgekozen: Inloophuis De Zonnesteen in Hattem en Locatie De Brugstraat in Heerde. Ons verzoek is zo positief ontvangen dat we beide doelen elk € 2.000 hebben kunnen overhandigen.”

Els Hoogink: “De Brugstraat is een plek waar mensen met een meervoudige verstandelijke beperking intensieve zorg, werk en dagbesteding wordt geboden. Het maakt onderdeel uit van Stichting Philadelphia. Het geldbedrag dat we hebben kunnen schenken komt bij een donatie van de Heerder sociëteit De Eendragt. Deze wordt gebruikt voor de aanschaf van een zogeheten tovertafel die inmiddels ook is geplaatst. Een tovertafel is een interactief spel dat mensen op speelse wijze stimuleert om te bewegen door lichtbeelden te projecteren op een tafelblad. Bewegingssensoren laten vervolgens de lichtbeelden reageren op de handbewegingen van diegenen die om de tafel zitten. Dat stimuleert hun zintuigen en verhoogt hun welbevinden.”

De actie van sociëteit De Eendragt loopt nog tot het einde van het jaar, omdat nog niet het gehele benodigde bedrag bij elkaar is gebracht. Bijdragen zijn van harte welkom. U kunt deze storten op rekeningnummer NL64ABNA0456815961 ten name van vereniging Sociëteit De Eendragt onder vermelding van bijdrage tovertafel De Brugstraat.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Pieter Rond, locatiemanager De Brugstraat, en Kees en Els Hoogink van de Hegin Groep

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.