achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Hegin helpt De Brugstraat met aanschaf tovertafel

Kees Hoogink, directeur van de Hegin Groep, en zijn vrouw Els maakten afgelopen week bewoners, cliënten en medewerkers van locatie De Brugstraat in Heerde blij.

Zij ontvingen namelijk een cheque ter waarde van € 2.000. Kees Hoogink: “Eind vorig jaar is Hegin Metalfinishing in Heerde officieel heropend. In plaats van cadeaus hebben we onze gasten gevraagd geld te doneren voor twee plaatselijke goede doelen die ik samen met Els heb uitgekozen: Inloophuis De Zonnesteen in Hattem en Locatie De Brugstraat in Heerde. Ons verzoek is zo positief ontvangen dat we beide doelen elk € 2.000 hebben kunnen overhandigen.”

Els Hoogink: “De Brugstraat is een plek waar mensen met een meervoudige verstandelijke beperking intensieve zorg, werk en dagbesteding wordt geboden. Het maakt onderdeel uit van Stichting Philadelphia. Het geldbedrag dat we hebben kunnen schenken komt bij een donatie van de Heerder sociëteit De Eendragt. Deze wordt gebruikt voor de aanschaf van een zogeheten tovertafel die inmiddels ook is geplaatst. Een tovertafel is een interactief spel dat mensen op speelse wijze stimuleert om te bewegen door lichtbeelden te projecteren op een tafelblad. Bewegingssensoren laten vervolgens de lichtbeelden reageren op de handbewegingen van diegenen die om de tafel zitten. Dat stimuleert hun zintuigen en verhoogt hun welbevinden.”

De actie van sociëteit De Eendragt loopt nog tot het einde van het jaar, omdat nog niet het gehele benodigde bedrag bij elkaar is gebracht. Bijdragen zijn van harte welkom. U kunt deze storten op rekeningnummer NL64ABNA0456815961 ten name van vereniging Sociëteit De Eendragt onder vermelding van bijdrage tovertafel De Brugstraat.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Pieter Rond, locatiemanager De Brugstraat, en Kees en Els Hoogink van de Hegin Groep