achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Hegin helpt De Brugstraat met aanschaf tovertafel

Kees Hoogink, directeur van de Hegin Groep, en zijn vrouw Els maakten afgelopen week bewoners, cliënten en medewerkers van locatie De Brugstraat in Heerde blij.

Zij ontvingen namelijk een cheque ter waarde van € 2.000. Kees Hoogink: “Eind vorig jaar is Hegin Metalfinishing in Heerde officieel heropend. In plaats van cadeaus hebben we onze gasten gevraagd geld te doneren voor twee plaatselijke goede doelen die ik samen met Els heb uitgekozen: Inloophuis De Zonnesteen in Hattem en Locatie De Brugstraat in Heerde. Ons verzoek is zo positief ontvangen dat we beide doelen elk € 2.000 hebben kunnen overhandigen.”

Els Hoogink: “De Brugstraat is een plek waar mensen met een meervoudige verstandelijke beperking intensieve zorg, werk en dagbesteding wordt geboden. Het maakt onderdeel uit van Stichting Philadelphia. Het geldbedrag dat we hebben kunnen schenken komt bij een donatie van de Heerder sociëteit De Eendragt. Deze wordt gebruikt voor de aanschaf van een zogeheten tovertafel die inmiddels ook is geplaatst. Een tovertafel is een interactief spel dat mensen op speelse wijze stimuleert om te bewegen door lichtbeelden te projecteren op een tafelblad. Bewegingssensoren laten vervolgens de lichtbeelden reageren op de handbewegingen van diegenen die om de tafel zitten. Dat stimuleert hun zintuigen en verhoogt hun welbevinden.”

De actie van sociëteit De Eendragt loopt nog tot het einde van het jaar, omdat nog niet het gehele benodigde bedrag bij elkaar is gebracht. Bijdragen zijn van harte welkom. U kunt deze storten op rekeningnummer NL64ABNA0456815961 ten name van vereniging Sociëteit De Eendragt onder vermelding van bijdrage tovertafel De Brugstraat.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Pieter Rond, locatiemanager De Brugstraat, en Kees en Els Hoogink van de Hegin Groep

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.