achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Vlotte start Buitengewoon Buiten

Anko Tempelman was zaterdag een gelukkig man bij de start van zijn outdoorbedrijf Buitengewoon Buiten.

De zomerse omstandigheden waren geweldig voor een vaartocht in één van zijn nieuwe kano's op het Apeldoorns kanaal. Op de introductiedag van zijn nieuwe bedrijf gingen de kano's dan ook in grote getale het water in. “Wat is het schitterend om Wapenveld vanaf het water te ervaren. Ik ben van Vrieze's Erfgoed naar de nieuwe boulevard in het centrum gevaren en dat was een belevenis”, vertelt Ditty Jagersma uit Heerde na haar tocht. Anko Tempelman kreeg dan ook van alle kanten lof en felicitaties voor zijn initiatief. En complimenten voor de door hem gekozen kano's: “Ook voor kinderen erg stabiele kano's”, kreeg hij te horen. Buitengewoon Buiten is elke eerste zaterdag van de maand aanwezig op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Vandaar kan men een vaartocht maken over het kanaal. Voor de mogelijkheden voor groepen en kinderfeestjes kan men contact opnemen via www.buitengewoon-buiten.nl.

 

 

Siberisch koude op Lammetjesdag
Siberisch koude op Lammetjesdag
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
Vrijetijdseconomie krijgt aanjager
“We zitten op dezelfde vlieghoogte”. Die opmerking met een knipoog naar de discussie over vliegveld Lelystad, maakte wethouder Wolbert Meijer bij de ondertekening van een prestatiecontract met Wij zijn Heerde (WZH). Hij wilde er maar mee aangeven dat de toeristische organisatie en de gemeente duidelijk op één lijn zitten voor de verdere ontwikkeling.
Heerde steunt WK Inline skaten
Heerde steunt WK Inline skaten
Uit maar liefst zestig landen komen begin juli honderden sporters en hun begeleiders naar Heerde en Arnhem. De gemeente Heerde is er trots op dat het de Skeelerclub Oost-Veluwe gelukt is het WK Inline & Freestyle Skaten hierheen te halen.
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt Heerde
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Veldexcursie voor opdracht promotie Hoogwatergeul
Vijf klassen van de CC de Noordgouw maakten deze week een uitgebreide veldexcursie door het gebied van de hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Dit in het kader van een opdracht van het IVN en de gemeente Heerde om dit gebied aantrekkelijker te maken voor de (inter)nationale toerist.
Paasjubel in Heerde
Paasjubel in Heerde
Opnieuw Paasjubel in Heerde Ook dit jaar organiseert het Interkerkelijk Platform Heerde in de vroege ochtend van de 1e Paasdag (1 april 2018) de Paasjubel. Hierbij is traditioneel veel aandacht voor het zingen van bekende Paasliederen onder muzikale begeleiding. Ds. Mulder van de Christelijk gereformeerde Kerk in Heerde is bereid gevonden de verbindende teksten uit te spreken en daarnaast een korte meditatie te verzorgen. Plaats van handeling is het Dorpsplein in het centrum van Heerde. Aanvang 8:15 uur en einde uiterlijk om 9:00 uur. Een liturgie met daarop alle liederen wordt uitgedeeld. Op deze liturgie staan ook de aanvangstijden van de diensten in de diverse kerken vermeld. Het is inmiddels traditie dat de Paasjubel ongeacht de weersomstandigheden doorgaat. En … er koffie en thee. Hartelijk welkom allemaal.