achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Huttenbouwers vorderen goed

Bijna zestig kinderen doen op Vrieze's Erfgoed mee aan de vierde Huttenbouwweek.Woensdag was de tweede dag en te zien is dat de bouwsels vorm krijgen.

Vrijdag 6 mei wordt de laatste hand gelegd aan de hutten die gebouwd worden vanuit het thema 'Middeleeuwen' en zijn er spelletjes voor de deelnemers. Vrijdagavond kan iedereen vanaf 19.00 uur de hutten komen bekijken en daar zullen vaders en moeders, opa's en oma's zeker gebruik van maken. Speciaal voor Moederdag is die avond de streekwinkel ook open voor mensen die moeder willen verrassen met een pakketje heerlijke streekproducten. Er zijn standaardpakketjes maar ook kan men zelf een pakket samenstellen. 

Zaterdagmorgen zal een 'beeldenstorm' over het terrein razen want dan worden de hutten afgebroken en het geheel weer opgeruimd. En dat wordt beloond met pannenkoeken.. Vrieze's Erfgoed is die dag onderdeel van het Devotiefestival en dat betekent voor ieder kind dat ze bij de Ridders van de IJssel een 'Proeve van Bekwaamheid' als ridder af mogen leggen. Ze moeten met een zwaard een appel door midden slaan, met een lans steken en met de kruisboog schieten. Ook elders op het terrein zijn activiteiten. Kinderen mogen de smid helpen een puntje te smeden en in de bijenstal kunnen ze kaarsen dompelen. De activiteiten duren die dag van 10.00 tot 16.00 uur en ook het bezoekerscentrum, de streekwinkel en molen de Vlijt zijn dan open. 

Heerder Volkslied

Heerde is het mooiste plekkien
In ons boeren vaderland
Ginds de Iesel met zien weerden
Daor weer bosch en heuvelrand
t Is een lus, die bonte kleuren
Noord of Zuud, ja Oost of Wes
t Is een prachtig Veluwsch landschap
Deur zien bomen, veld en grs (2x)

Hier woon ie ech bie de boeren
Met heur varkens en heur koe
Hier kuj heerlijk buten woonen
Zonder al dat stadsche gedoe
Heerde blief maar fijn bie 't olde
Pas op dat zoe niet verleid
In dat mooie Heerder landschap
Past geen stadsche deftigheid (2x)

t Heerder volk daor kuj op bouwen
t Is een volk vol warkzaamheid
Want de goed bewarkte akker
Word op tied e zeijd en e meijd
As kind hk hier e loopen
Wat er ook gebeuren zal
k Blieve trouw an disse woorden
Heerde, Heerde bvenal (2x).

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken