achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Huttenbouwers vorderen goed

Bijna zestig kinderen doen op Vrieze's Erfgoed mee aan de vierde Huttenbouwweek.Woensdag was de tweede dag en te zien is dat de bouwsels vorm krijgen.

Vrijdag 6 mei wordt de laatste hand gelegd aan de hutten die gebouwd worden vanuit het thema 'Middeleeuwen' en zijn er spelletjes voor de deelnemers. Vrijdagavond kan iedereen vanaf 19.00 uur de hutten komen bekijken en daar zullen vaders en moeders, opa's en oma's zeker gebruik van maken. Speciaal voor Moederdag is die avond de streekwinkel ook open voor mensen die moeder willen verrassen met een pakketje heerlijke streekproducten. Er zijn standaardpakketjes maar ook kan men zelf een pakket samenstellen. 

Zaterdagmorgen zal een 'beeldenstorm' over het terrein razen want dan worden de hutten afgebroken en het geheel weer opgeruimd. En dat wordt beloond met pannenkoeken.. Vrieze's Erfgoed is die dag onderdeel van het Devotiefestival en dat betekent voor ieder kind dat ze bij de Ridders van de IJssel een 'Proeve van Bekwaamheid' als ridder af mogen leggen. Ze moeten met een zwaard een appel door midden slaan, met een lans steken en met de kruisboog schieten. Ook elders op het terrein zijn activiteiten. Kinderen mogen de smid helpen een puntje te smeden en in de bijenstal kunnen ze kaarsen dompelen. De activiteiten duren die dag van 10.00 tot 16.00 uur en ook het bezoekerscentrum, de streekwinkel en molen de Vlijt zijn dan open.