achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Geslaagde Holland Cup op skeelerbaan in Heerde

De organisatie van de Holland Cup kan terug kijken op een geslaagd weekend. Waren de verwachtingen in verband met de weersverwachtingen vooraf nogal verschillend, op zaterdag en zondag bleef het droog en konden de vele toeschouwers genieten van prachtige wedstrijden op de Bertus Dokter Piste.

Op zondag middag was het zelf heel goed vertoeven in het zonnetje langs de mooie baan.

Deelnemers uit 22 landen streden in acht verschillende categoriën om de medailles en gevulde enveloppen. Deelnemers uit vele landen in Europa maar ook van overzee, Nieuw Zeeland, USA, Colombia en Ecuador maakten er een mooie strijd van. Bij de senioren een buitenlandse overmacht die de Nederlanders overklaste. Op de sprint was er bij de dames een overwinning voor de Amerikaanse Erin Jackson, de donkere dame uit de ploeg van Bont, bleef Ingrid Estefanía Factos Henao  en Brittanie Bowe voor . De wereldtopper op de schaats was ook in Heerde bijzonder sterk maar moest haar landgenote en de dame uit Ecuador toch voor laten gaan. Bij de Heren was het op de sprint, de Duitser Simon Albrecht die met een overwinning op de 300 meter en een derde plaats op de 500 meter de Fransman Gwendal Lepivert en de Colombiaan Edwin Estrada (wereldkampioen op de 500 meter) voor wist te blijven.

Op de lange afstanden (puntenkoers en afvalkoers) ging bij de dames de overwinning naar de Italiaanse die in Wolvega woont, Francesca Lollobrigida, die op beide afstanden liet zien dat zij niet voor niets Europees Kampioen is op deze afstanden. De tweede plaats was hier voor de Colombiaanse Jhoana Viveros, die de Belgische Sandrine Tas naar de derde plaats wist te verwijzen.

Bij de Junioren A dames was er een heel goed resultaat voor de dame uit Oene, Elisa Dul. Zij wist zaterdag op de 300 meter de derde plaats te bemachtigen en op zondag werd ze vierde in de finale 500 meter. Dit leverde haar in het klassement ook de vierde plaats op, iets waar ze in dit deelnemersveld heel tevreden over kan zijn. Ook Glenn Nijenhuis uit Heerde was prima op dreef. Met een 5e en een 7e plaats wist hij zijn naam terug te vinden op de 5e plek in het sprint klassement.

Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Laatste lezing en excursie klooster Hulsbergen
Evert de Jonge uit Emst houdt dinsdag 26 juni de laatste van een serie lezingen over het klooster Hulsbergen. De afsluiting van de lezingencyclus is zaterdagmorgen 30 juni met een excursie naar de locatie via een wandeling over het Kloosterpad. Die kan worden afgesloten met deelname aan het 'Culineeren' van Edith Westendorp.
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Heerde in de schijnwerpers tijdens WK Inline Skaten
Maandenlang is er gewerkt aan alle voorbereidingen en de komende week is het dan zo ver. Het WK Inline-skaten komt voor het eerst naar Nederland. Deelnemers uit ruim 50 landen komen strijden om de medailles op de piste in Heerde en binnenstad in Arnhem van 1 t/m 8 juli. In de week voorafgaand trainen de toppers van over de gehele wereld al op de snelle baan aan de Kommerseweg. Ga gerust eens kijken, tijdens de de trainingen is de toegang gratis.
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Derde seizoen voor de Horecafietsroute
Horecabedrijven in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde bieden fietsliefhebbers een Horecafietsroute met een culinaire omlijsting aan. De fietsroute is gratis maar een voucher van € 17,50 biedt de deelnemers koffie met wat lekkers, een lunch met soep en brood en een lekkere daghap bij de vier deelnemende horeca ondernemers.
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Zuivelmuseum Erve IJzerman elke zaterdag open
Het zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording' is tot en met zaterdag 1 september elke zaterdag geopend voor het publiek. Van 10.00 tot 17.00 uur kan men aan de hand van een wegwijsfolder ronddwalen door de immense boerderij.
WK zeis maaien op de Padd'ndag
WK zeis maaien op de Padd
Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman 'in wording'
Startmoment Zuivelmuseum Erve IJzerman
De stichtingen Erve IJzerman en De Melkmaten stellen vanaf zaterdag 16 juni de boerderij Erve Ijzrman elke zaterdag tot half september van 10.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. Dat kan dan de opbouw van het 'zuivelmuseum in wording' op de voet volgen.
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Buikschuifbaan tijdens nationale Buitenspeeldag en zomervakantie
Meester Dennis staat op 13 juni van 13.00 - 15.00 uur samen met stagiairs en vrijwilligers van jongerencentrum het Honk op de van Meursweide in Heerde met de buikschuifbaan!
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Succesvolle gedichtenbundel Hoogwatergeul opnieuw uitgebracht
Gert van de Bospoort brengt zijn bundel Dichter bij de Hoogwatergeul opnieuw uit met fietsroutekaart.