achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Binnenkort:

Geslaagde Holland Cup op skeelerbaan in Heerde

De organisatie van de Holland Cup kan terug kijken op een geslaagd weekend. Waren de verwachtingen in verband met de weersverwachtingen vooraf nogal verschillend, op zaterdag en zondag bleef het droog en konden de vele toeschouwers genieten van prachtige wedstrijden op de Bertus Dokter Piste.

Op zondag middag was het zelf heel goed vertoeven in het zonnetje langs de mooie baan.

Deelnemers uit 22 landen streden in acht verschillende categoriën om de medailles en gevulde enveloppen. Deelnemers uit vele landen in Europa maar ook van overzee, Nieuw Zeeland, USA, Colombia en Ecuador maakten er een mooie strijd van. Bij de senioren een buitenlandse overmacht die de Nederlanders overklaste. Op de sprint was er bij de dames een overwinning voor de Amerikaanse Erin Jackson, de donkere dame uit de ploeg van Bont, bleef Ingrid Estefanía Factos Henao  en Brittanie Bowe voor . De wereldtopper op de schaats was ook in Heerde bijzonder sterk maar moest haar landgenote en de dame uit Ecuador toch voor laten gaan. Bij de Heren was het op de sprint, de Duitser Simon Albrecht die met een overwinning op de 300 meter en een derde plaats op de 500 meter de Fransman Gwendal Lepivert en de Colombiaan Edwin Estrada (wereldkampioen op de 500 meter) voor wist te blijven.

Op de lange afstanden (puntenkoers en afvalkoers) ging bij de dames de overwinning naar de Italiaanse die in Wolvega woont, Francesca Lollobrigida, die op beide afstanden liet zien dat zij niet voor niets Europees Kampioen is op deze afstanden. De tweede plaats was hier voor de Colombiaanse Jhoana Viveros, die de Belgische Sandrine Tas naar de derde plaats wist te verwijzen.

Bij de Junioren A dames was er een heel goed resultaat voor de dame uit Oene, Elisa Dul. Zij wist zaterdag op de 300 meter de derde plaats te bemachtigen en op zondag werd ze vierde in de finale 500 meter. Dit leverde haar in het klassement ook de vierde plaats op, iets waar ze in dit deelnemersveld heel tevreden over kan zijn. Ook Glenn Nijenhuis uit Heerde was prima op dreef. Met een 5e en een 7e plaats wist hij zijn naam terug te vinden op de 5e plek in het sprint klassement.