achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow

Nieuwe website voor gemeente Heerde

Sinds 6 januari zijn de nieuwe websites van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek online. De websites hebben niet alleen een nieuwe vormgeving, maar zijn ook sneller en de belangrijkste informatie is beter vindbaar en in heldere taal geschreven. Ook op smartphones en tablets worden de websites goed weergegeven.

Nieuwe website voor gemeente Heerde

Verbeteren online dienstverlening
Opvallend aan de nieuwe websites is de vormgeving. Deze is overzichtelijk en rustig. De belangrijkste onderwerpen (taken) waarvoor mensen de website bezoeken staan prominent in beeld. Toptaken noemen we dat. Op deze manier kan het overgrote deel van de bezoekers eenvoudig en snel de juiste informatie vinden. Met de nieuwe websites verwachten de gemeenten de online dienstverlening aan inwoners en ondernemers verder te verbeteren.

Toegankelijkheid
De nieuwe websites zijn toegankelijk voor iedereen. Ook mensen met een beperking of bezoekers die de Nederlandse taal minder goed beheersen kunnen informatie eenvoudig raadplegen. Binnenkort worden de websites getest op de Webrichtlijnen. Alle overheidswebsites moeten hieraan voldoen. Toepassing van de Webrichtlijnen zorgt voor websites die toegankelijk zijn voor iedereen, waaronder mensen met een functiebeperking, gebruikers van mobiele telefoons, en voor alle mogelijke browsers.

Ervaar het zelf op www.heerde.nl