achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten

Natuurlijke erven

Rondfietsend of wandelend door het buitengebied tussen het Apeldoorns kanaal en de IJssel, zal het de bezoeker opvallen dat op er op veel erven sprake is van jonge aanplant. Zowel van hagen als hoogstamboomgaarden en bosplantsoen. Dit is het resultaat van het project 'Heerde landschappelijk sterk'.

Terug naar het oorspronkelijke karakter
Natuurlijk willen we niet terug in de tijd, maar we willen wel graag de sfeer van die tijd, het gemoedelijke, kleinschalige in onze gebieden versterken. Wat is er mooier dan een oude boerderij omzoomd te zien met leilinden, een beukenhaag en andere erfscheidingen zoals we ze kennen van oude historische foto's en schilderijen.

Uilenkasten en bloemrijke akkerranden
Bijkomend voordeel is er dat er ook voor allerlei andere zaken aandacht komt. Zoals de plaatsing van uilenkasten bijvoorbeeld en de aanleg van bloemrijke akkerranden.

Gebiedsontwikkeling Hoogwatergeul
Deze activiteiten komen voort uit het project Gebiedsontwikkeling Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Het doel is om de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren en de leefbaarheid en recreatieve waarde te verhogen. Door de bewoners is hier massaal en enthousiast op gereageerd. Er zijn vele kilometers hagen aangeplant en op veel erven zijn jonge hoogstamfruitbomen te vinden. Hierdoor wordt de identiteit van het gebied versterkt en de belevings van de Veluweflank en de Oeverwal aanmerkelijk verbeterd. Daarnaast is er een hoogstambrigade gevormd, want als fruitbomen gaan groeien, moeten ze ook onderhouden worden!

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken