achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten

Tradities

Op verschillende momenten en in verschillende seizoenen komen tradities in de gemeente Heerde weer tot leven. Zo zijn in de Adventstijd in en rond Wapenveld de Vlijtblaozers te horen met het blazen van hun midwinterhoorns en wordt rogge soms nog met de hand gedorst.

Tradities

Midwinterhoornblazers - Vlijtblaozers
De leden van deze actieve groep maken hun instrumenten zelf. Ze werken ook mee aan verschillende evenementen zoals de kerstmarkten en aan de wandeling op Oudejaarsdag vanaf Vrieze's Erfgoed. 

Rogge verbouwen en dorsen
Daarnaast wordt er op Vrieze's Erfgoed rond molen de Vlijt rogge verbouwd en gedorst op de manier zoals dat al eeuwen op de Oost-Veluwe gebeurt.

Boerendansen en merklappen
Heerdenaren maken ook deel uit van de volksdansgroep de Cannenburger Boerendansers. De boeiende traditie van het merklap maken wordt in leven gehouden door Afke Wullink. Van heinde en verre komen mensen (voornamelijk vrouwen) naar Heerde om deze bijzondere naaldkunst te leren. 

Kruudmoes
Ook in het dagelijkse leven blijven tradities een rol spelen. Als het weer bijzonder warm is, wordt nog veel kruudmoes gegeten. Een gerecht bestaande uit gort, karnemelk, worst, rozijnen en veel verse kruiden. De moeite waard om eens te proeven als de kans zich voor doet! Dit kan vaak tijdens de Hessendagen in Heerde (3 dinsdagen tijdens de zomervakantie) als één van de vrouwenverenigingen zich op de braderie presenteert.

Tradities Tradities 

Werkzaamheden Wijzijnheerde.nl

De komende tijd worden er aanpassingen gedaan aan deze website. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde functionaliteit niet (meer) werkt.
Komt u hier voor informatie die voorheen op deze website te vinden was dan verwijzen we u graag door naar visitheerde.com

U kunt deze melding sluiten door op een willekeurige plek te klikken