achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 16 juni

Grote Braderie en Rommelmarkt

Grote gezellige rommelmarkt en braderie voor jong en oud

WAPENVELD – Stichting Zomerfeest Wapenveld opent de inschrijvingen voor de Oranjemarkt en het Zomerfeest Wapenveld voor 2018. Net als vorig jaar zal het comité, bestaande uit de Wim Eilander, William Boeve, Tom Regterschot, Gert Eilander, Alexander Kwakkel en Aad Eilander, beide markten organiseren.

De Oranjemarkt zal zijn doorgang vinden tijdens Koningsdag op vrijdag 27 april en het Zomerfeest Wapenveld vindt plaats op zaterdag 16 juni.

De organisatie moest voor de 29e editie van het Zomerfeest Wapenveld uitwijken naar de derde zaterdag van juni om niet in een spagaat te komen indien de plaatselijke voetbaltrots WZC onverhoopt nacompetitie kan gaan spelen.

William Boeve, zitting hebbend in zowel het Zomerfeest Comité als in het bestuur van  Oranjevereniging Maxima heeft al weer zin in de markten: “We hebben weer veel ideeën geopperd. Op 27 april, tijdens viering van Koningsdag regelt het Zomerfeest Comité de Oranjemarkt. En tezamen met het Zomerfeest neemt WZC haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op deze manier kunnen we vakantiegangers, inwoners van Wapenveld en de wijde regio ook leuke evenementen bieden. Zetten we Wapenveld op de kaart en bieden we de duizenden bezoekers een leuk uitje”, aldus Boeve, die binnen de club gesteund wordt door veel vrijwilligers en een sterke commissie.

 Oranjemarkt

Vorig jaar werd de Oranjemarkt, op verzoek van Oranjevereniging Maxima, voor het eerst tijdens Koningsdag georganiseerd door Stichting Zomerfeest. Dit is beide organisaties dermate goed bevallen dat er besloten is om hier mee door te gaan. De Oranjemarkt zal op vrijdag 27 april tijdens Koningsdag plaatsvinden. Naast het voor deze nationale feestdag opgezette fantastische programma is de Oranjemarkt een mooie aanvulling.

Zomerfeest Wapenveld

Jaarlijks staat het Stationspark bomvol handel en de organisatie gaat zich ’s morgen volledig te focussen op de kwaliteit van de markt welke dan opgeluisterd wordt door optredens van de plaatselijke gymnastiekvereniging en kinderen kunnen op pony’s rijden bij de Schaapskooiruiters. Het comité kiest dit jaar voor extra kinderactiviteiten. Naast het springkussen en de draaimolen zijn ook vier trampolines vastgelegd. Naast gevarieerde handel zijn er ook de nodige standhouders te vinden welke iets voor de inwendige mens te bieden hebben.

Het middagprogramma begint om 13.30 uur met het shantykoor De Zingende Padden. Muziek geeft dan een extra dimensie aan de jaarmarkt. Dit jaar treden de bekende Zwolse zangers Wimmie Bouma en Antoon Wolters op en zij brengen met hun optredens sfeer op de plaza.

De traditioneel gezellige en drukbezochte braderie en rommelmarkt in het Stationspark te Wapenveld vindt dit jaar plaats op 16 juni, de derde zaterdag in juni. Van 8:00 uur tot 18:00 uur is het Stationspark aan de Groteweg/Klapperdijk in Wapenveld geopend en wordt er weer een grote diversiteit aan artikelen, van kleding tot curiosa, te koop aangeboden handelaren en particulieren. Wie een kraam of grondmeters wil huren voor de Oranjemarkt of het Zomerfeest kan dit doen via www.zomerfeestwapenveld.nl.

Groteweg - Klapperdijk

Aanvang: 08:00 uur