achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Vr 29 september

Paddenstoelenwandeling

Gluren onder de 'rokken' van paddenstoelen. Het is herfst, dus het kan weer. De boswachter gaat samen met u op zoek naar paddenstoelen op landgoed de Dellen.

De Dellen maakt onderdeel uit van de uitgestrekte bos en heidevelden van de Noordoost-Veluwe. Het gebied is al sinds het begin van de negentiende eeuw als cultuurlandschap in ontwikkeling geweest. Eerst als landbouwbedrijf van Daendels en later als bosbouwbedrijf van vader en zoon Buijs Ballot. In het gebied wordt nu gewerkt aan meer variatie en afwisseling met loofhout. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van het gebied is de Dellen een paradijs voor paddenstoelen. Hoog gras en een wat drassige bodem vereisen goede schoenen. Vergeet ook uw spiegeltje niet. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca 3 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. 
Startpunt: De parkeerplaats “Erf van Daendels”, aan de Nieuwe Zuidweg, Komend vanaf de A50, afslag 29, Heerde, Wezep, richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze ca 3,5 km tot parkeerplaats links.
Voor meer info klik hier

Nieuwe Zuidweg, Heerde

Aanvang: 14:00 uur