achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 16 september

Truckersdag

Stralende gezichten van de bijrijders, stralende gezichten van de chauffeurs die genieten dat hun passagiers zo genieten, grote stralende gepoetste voertuigen, vaak versierd met bloemstukken. Dit staat sinds jaar en dag bekend als Truckersdag in Heerde.

Maandenlang kijken gast en chauffeur uit naar “de 3e zaterdag van September”. Het is schitterend en aandoenlijk om te zien hoe verstandelijk beperkte gasten van Stichting Gehandicapten Belangen Heerde en omstreken, die naast de chauffeurs in de cabines hebben plaats genomen, genieten van hun plekje in die grote truck. 

Lachend en zwaaiend naar de vaak talrijke toeschouwers langs de route ondergaan ze de rit als vorsten in hun kleine koninkrijkje, de cabine. De toeterende voertuigen gaan ronkend in een kilometers lange colonne van ruim 120 voertuigen 35km door alle plaatsen van de gemeente Heerde. Deze stoet wordt keurig begeleid door de motorrijders in samenwerking met de politie.

Iedereen is in touw op deze dag. Het Rode Kruis is de gehele dag aanwezig, Radio 794 wijdt overdag hun programmering geheel aan truckersdag. De dahliavereniging fleurt de dag op met hun prachtige bloemstukken. De plaatselijke muziekverenigingen; Wilhelmina, SDG, VIVO, De Kleikloeten, begeleiden tijdens de rondgang door de woonkernen de stoet met vrolijke marsmuziek.

Allen geven zij zo een extra dimensie aan dit feestelijke evenement in Heerde.

Klik hier voor de route.

Aanvang: 12:30 uur