achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 7 oktober

Nationale Jeugddamdag 2017 in Heerde

De top van de Nederlandse damjeugd zal ook dit jaar naar Heerde komen, tijdens de Nationale Jeugddamdag op 7 oktober vanaf 11:00 uur, ipv 9 september.

Per provincie strijden de dammers in teams per leeftijdscategorie om de titel ‘kampioen van Nederland’. Totaal zullen 80-100 dammers tot  19 jaar en hun begeleiders te gast zijn in MFA De Heerd. Publiek is van harte welkom!

De Nationale Jeugddamdag wordt zo centraal mogelijk in Nederland gehouden. Net als vorig jaar is ook nu de keuze weer gevallen op Heerde. “MFA De Heerd in Heerde is een prachtige, centraal gelegen locatie voor onze groepstoernooien”, aldus Gerard Bruins die binnen de KNDB jeugdcommissie verantwoordelijk is voor deze grootschalige jeugdtoernooien.

“We zijn erg blij dat de jeugddamdag weer in Heerde plaatsvindt”, laat Eva Houtjes, namens de jeugdcommissie van Damclub Wapenveld weten. “Het sluit mooi aan bij onze plannen om het dammen in de regio nog meer te promoten; zowel op scholen als bij de mensen van 50 jaar en ouder. De jeugddamdag valt samen met de aftrap van de Nationale Sportweek, waarin kinderen met speciale introductieacties kunnen kennismaken met diverse sporten. Mooie gelegenheid voor de jeugd in de gemeente Heerde om op deze dag met het dammen kennis te maken. We hopen dat kinderen, ouders en grootouders uit de regio komen kijken hoe leuk de jeugd het dammen vindt en hoeveel enthousiasme ze uitstralen. De jeugd speelt vaak ééndagstoernooien, waarbij je acht of negen korte partijen speelt van maximaal een kwartier. Tijdsdruk is dan een extra factor die vaak tot verrassende uitslagen kan leiden. Natuurlijk is er sprake van competitiedrang, maar het plezier in het dammen en de vriendschappelijke sfeer onderling staat voorop”, vindt Eva Houtjes. “En tussen de ronden door wordt alle extra energie en adrenaline met een voetbal afgeschud. Dus met zo’n groot grasveld voor de deur is De Heerd ook daarvoor een prachtlocatie!" besluit Bruins.

Ook nu wordt benadrukt dat publiek zeker van harte welkom is op dit evenement en dat bij dit toernooi  het niet muisstil hoeft te zijn.

Griftstraat 8, 8181 VZ Heerde

Aanvang: 11:00 uur