achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 18 november

Exspecto brengt Mozart in Vaassen

Op 18 november a.s. brengt Exspecto onder leiding van dirigent Wolfried Kaper zowel het Requiem als de Krönungsmesse van Mozart ten gehore.

Waar het in 2016 bij het koor Exspecto uit Epe één en al Bach klonk, staat 2017 in het teken van Mozart. Locatie van het concert: Martinuskerk in Vaassen.

In december vorig jaar zette Exspecto een schitterend Weihnachtsoratorium van J.S. Bach neer en in maart een prachtige Matthäus Passion van dezelfde hand. Na afloop waren er over beide concerten veel lovende woorden. Een stimulans om vol energie aan de slag te gaan met het instuderen van de twee meesterwerken van Mozart. De meeste repetities zitten er inmiddels op en de stukken krijgen dan ook steeds meer vorm en bezieling.

Vanzelfsprekend heeft het Requiem een somber en ingetogen karakter. Het is de laatste, onvoltooide compositie van Mozart, voordat hij in 1791 overleed. Zijn vriend en oud-leerling Süßmayr completeerde de compositie. Het muziekstuk is één van de meest geliefde en gewaardeerde werken van Mozart. De Krönungsmesse heeft een compleet ander karakter. Hierin worden zowel God als het geloof geëerd. Mozart schrijft deze mis in 1779 als de Mis in C voor Paaszondag, uitgevoerd in de Salzburger Dom. In 1791 is het werk opnieuw te horen in Praag bij de kroning van Keizer Leopold II tot Koning van Bohemen. Sindsdien gaat deze compositie als Krönungsmesse de geschiedenis in.

Bij de uitvoering van beide meesterwerken wordt Exspecto op 18 november muzikaal begeleid door de Kammerphilharmonie Emsland. De solodelen komen voor rekening van Esther Kouwenhoven (sopraan), Sara Klein-Horsman (alt), Eyolfur Eyolfson (tenor) en Sebastian de Leeuw (bas). Het belooft, wederom, een prachtige muzikale avond te worden. Kaarten zijn nu al te reserveren via info@exspecto-epe.nl

Een voorproefje van dit concert bijwonen? Dat kan tijdens korendag in Epe, op 23 september. Exspecto brengt dan om 17.30 uur in de Grote Kerk in Epe al verschillende delen ten gehore. 

Aanvang: 19:30 uur