achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 2 september

Zomeropenstelling Johanneskerk Heerde

De Dorpskerk van Heerde, de Johanneskerk, zal deze zomer gedurende de schoolvakantietijd een aantal middagen worden opengesteld.

Belangstellenden (vakantiegangers, Heerdenaren of inwoners uit buurgemeenten) kunnen de kerk dan bezichtigen.

De deuren van de hoofdingang aan de Dorpsstraat staan open en iedereen is van harte uitgenodigd om eens binnen te komen. Vrijwilligers staan klaar om u te verwelkomen. U kunt vrij rondkijken in de kerk. Er zijn interessante resten van oude fresco’s, een monumentaal orgel, een opmerkelijke bouw van het middenschip en meer details. Ontdek meer over de historie van de Johanneskerk aan de hand van een uitgebreide folder. U kunt ook plaatsnemen in de banken om naar orgelmuziek te luisteren.

Er is op deze dagen tussen 14.30 tot 15.15 uur een kortdurend orgelconcert. Tijdens dit orgelspel is de orgelruimte voor bezichtiging bereikbaar. Dit is zeker de moeite waard, al is het maar om te zien hoe gedreven de organisten met de muziekstukken bezig zijn. Ook dit jaar worden er weer enkele bijzondere momenten gecreëerd tijdens het orgelspel d.m.v. solisten en / of groepen. De openstelling / bezichtiging is gratis.

Zie ook www.hervormdheerde.nl

Dorpsstraat 31

Aanvang: 13:30 uur