achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Di 15 augustus

Zomeropenstelling Johanneskerk Heerde

De Johanneskerk is deze zomer gedurende de schoolvakantietijd een aantal middagen opengesteld. Tijdens de hessendagen is ook de toren te beklimmen.

Tijdens de Hessendagen op de dinsdagen 18 juli, 1 augustus en 15 augustus zal gedurende de openstelling de toren geopend zijn voor beklimming. Vanaf de balustrade van de toren kunt u de omgeving bekijken in alle windstreken. Voor de torenbeklimming wordt een bescheiden vergoeding gevraagd.

Belangstellenden (vakantiegangers, Heerdenaren of inwoners uit buurgemeenten) kunnen bovendien kerk bezichtigen. De deuren van de hoofdingang aan de Dorpsstraat staan open en iedereen is van harte uitgenodigd om eens binnen te komen. Vrijwilligers staan klaar om u te verwelkomen. U kunt vrij rondkijken in de kerk. Er zijn interessante resten van oude fresco’s, een monumentaal orgel, een opmerkelijke bouw van het middenschip en meer details. Ontdek meer over de historie van de Johanneskerk aan de hand van een uitgebreide folder. U kunt ook plaatsnemen in de banken om naar orgelmuziek te luisteren.

Er is op deze dagen tussen 14.30 tot 15.15 uur een kortdurend orgelconcert. Tijdens dit orgelspel is de orgelruimte voor bezichtiging bereikbaar. Dit is zeker de moeite waard, al is het maar om te zien hoe gedreven de organisten met de muziekstukken bezig zijn. Ook dit jaar worden er weer enkele bijzondere momenten gecreëerd tijdens het orgelspel d.m.v. solisten en / of groepen. De openstelling / bezichtiging is gratis.

Zie ook www.hervormdheerde.nl

Dorpsstraat 31

Aanvang: 13:30 uur