achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 9 september

Truckersdag

Elk jaar rijdt er een grote stoet met ruim 100 ronkende vrachtwagens door de gemeente Heerde. Ruim 130 verstandelijk beperkten mogen dan weer mee met de chauffeurs in deze geweldig mooie colonne. Zowel chauffeur, gast in de wagen als ook het publiek langs de weg ervaart ieder jaar deze dag als één groot feest.

Het programma ziet er voor de gasten en chauffeurs in grote lijnen als volgt uit; chauffeurs rijden met hun truck voor 11:00 uur al richting het terrein van TSN. Op het terrein van TSN staan de gasten te popelen om in die grote mooie, speciaal voor deze dag opgepoetste, truck te stappen. Wanneer de lunchpakketten in ontvangst genomen zijn en de cabinedeuren dichtslaan is het voor beiden pas echt begonnen.

Dan rijdt men naar de opstelling aan de Europaweg in Heerde om op vertrek te wachten.

Om 12:30 start de stoet met de route vanaf de Sportlaan in Heerde.

Bijrijder en chauffeur trucken door Heerde, Hoorn, Wapenveld langs al die enthousiast zwaaiende mensen.

Om even bij te komen van de tot dan toe leuke ervaringen wordt er om +/- 14:00 uur gepauzeerd aan de Breeweg in Vorchten. Dan pas wordt zichtbaar hoe groot die stoet met vrachtwagens is.

Er is dan de mogelijkheid om even lekker de benen te strekken en de armen wat rust te geven van het zwaaien. Voor iedereen wordt er drinken en wat lekkers aangeboden.

Na al die gezelligheid in de pauze stapt men die grote wagen weer in om vanaf 14:45 uur weer te starten op het sein van de organisatie.

Ze rijden met een mooie route via Vorchten, Veessen, terug door Heerde naar het terrein van TSN.

Sportlaan Heerde

Aanvang: 12:30 uur