achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Wo 4 maart

Johan Derksen presenteert: The Sound of The Blues & Americana

Televisie orakel Johan Derksen komt dit seizoen met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’.

Johan Derksen presenteert: The Sound of The Blues & Americana

Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artesten naar Nederland: Malford Milligan uit Austn en Di Reed uit Houston. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.
Reed scoorde hits met de meidengroep Jade en was de afgelopen vijfien jaar achtergrondzangeres en sidekick bij Stevie Wonder en Rod Stewart. Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma.Sean Webster, de uit Engeland afomstge zanger die in 2016 een ‘Dutch Blues Award’ kreeg als beste vocalist. Phil Bee, die we allemaal kennen van King Mo en Phil Bee’s Freedom.
Hilde Vos, americana-zangeres en oud ‘The Voice’ deelneemster. AJ Plug, ontving in 2016 de ‘Dutch Blues Award’ voor beste blueszangeres. Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brooden King of the World. Jack Hustnx, oprichter en frontman van de Shiner Twins. Eric van Dijsseldonk, was onder andere gitarist bij Erwin Nyhoff, Laura Vane & The Vipertones en Lea Kliphuis.
Roel Spanjers, mult-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartesten, waaronder Luther Allison.
Roelof Klijn, was onder andere verantwoordelijk voor de baslijnen van Coup de Grace, The Strikes en zijn meest recente project Rootbag met meester-gitarist Richard van Bergen.
Fokke de Jong, meer dan twintig jaar lang was hij drummer bij Normaal en later bij King of the World.

Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp's en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.
 

€ 27,50 inclusief drankje

Bestel online uw kaarten

Griftstraat 8 Heerde

Aanvang: 20:15 uur