achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 16 maart

Open dag Hanzeheerd Brinkhoven

Hoeveel liter soep wordt er maandelijks in Brinkhoven gegeten? Hoe werkt een tillift en hoe voelt het om met een tillift verplaatst te worden?

Wat krijgen de bewoners van Brinkhoven zoal te eten en hoe smaakt het? Vragen die aan de orde komen tijdens de kennismakingsspeurtocht komende zaterdag in woon- en zorgcentrum Brinkhoven in Heerde.

De kennismakingsspeurtocht is een van de activiteiten tijdens de Open dag op 16 maart en dé manier om het wonen en werken in een zorginstelling voor ouderen (beter) te leren kennen. De speurtocht is geschikt voor jong en oud en na afloop is er voor iedereen een leuke, blijvende herinnering. Tijdens de Open dag is er echter meer te zien en te beleven. Zo is er een keukenproeverij, een foto-expositie met als titel ‘Warme zorg’ met foto’s van onder meer Hanzeheerd-vrijwilliger Jannes Rosman, kunt u bewegen in de beweegtuin en zijn er twee workshops: ‘Ontdek jouw persoonlijke levensverhaal’ en ‘De waarde van Christelijke rituelen’. Beide workshops worden gegeven door Geestelijk verzorger Nicolas Pouyet. Deelname is gratis.

Een andere opvallende activiteit is de vacaturewand. Deze richt zich in het bijzonder op mensen die een baan in de zorg zoeken of die op zoek zijn naar leuk en dankbaar vrijwilligerswerk. Op de wand is te zien welke (vrijwilliger)vacatures Hanzeheerd momenteel heeft en er is informatie verkrijgbaar over werken (als vrijwilliger) bij Hanzeheerd. Er is bijvoorbeeld informatie over scholingen en trainingen voor medewerkers en vrijwilligers zodat zij ook kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van hun kennis en kunde.

De Open dag in Brinkhoven vindt plaats van 10.00 tot 15.30 uur. Meer informatie over de Open dag, de workshops en de andere activiteiten deze week in De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde staat op www.hanzeheerdweekvanzorgenwelzijn.nl en de Facebook-pagina van Hanzeheerd. Hier vindt u ook de tijden waarop de workshops starten en hoe u zich kunt aanmelden. Iedereen is van harte welkom.

Woont u in de directe omgeving van Brinkhoven, kom zaterdag dan bij voorkeur wandelend of met de fiets. Komt u met de auto dan kunt u vrij parkeren in het Groene hart.

Brinkhoven 1

Aanvang: 10:00 uur