achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Di 12 februari

Repaircafé Wapenveld repareert uw kapotte spullen.

Op dinsdagmiddag 12 februari vindt er een repaircafé in de Hof van Cramer plaats. De Hof van Cramer bevindt zich aan de Putterweg 2D in Wapenveld. Tijden zijn van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Samen repareren in plaats van weggooien; dat is het idee achter het repaircafé. Het is een gratis toegankelijke bijeenkomst, waar een groep vrijwilligers samen sleutelen aan kapotte spullen.

Hoe werkt het?

Wat doet u met u kapotte spullen? Het antwoord van veel mensen zal zijn: weggooien. Producten naar een professionele reparateur brengen kost geld, ook al zou een simpele ingreep genoeg zijn om nieuw leven te blazen in de platenspeler, het kledingstuk waar men aan gehecht is, de stofzuiger of het koffiezetapparaat.

Daarom bestaat het Repaircafé Wapenveld: een duurzaam en sociaal initiatief om spullen samen een tweede leven te geven en de afvalberg te verkleinen. Vrijwilligers die handig zijn met de naaimachine of met hamer en schroevendraaier willen u graag helpen. Inwoners van Wapenveld e.o. zijn zeer welkom om hun kapotte spullen te komen brengen. De reparatie is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Men kan tijdens het repaircafé ook cartridges en oude mobiele telefoons inleveren. De organisatie verzamelt deze spullen en stuurt ze vervolgens op. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting AAP, een Europees opvangcentrum voor apen en inheemse diersoorten. Daarnaast kunt u ook schone plastic doppen van, lege flessen, melkpakken of potten afgeven. Deze worden ingezameld voor de KNGF Geleidehonden. U steunt het goede doel en spaart meteen het milieu.

Tijdens het repaircafé kunt u onder het genot van een kop koffie of thee op de reparatie wachten, of bekijken hoe een reparatie gedaan wordt.

 

Putterweg 2d 8191 AZ Wapenveld

Aanvang: 14:00 uur