achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Do 24 januari

Workshop kruidkoek bakken

Snoof u vroeger ook die heerlijke geur op als oma (of opoe) kruidkoek bakte? Dat kan donderdag 24 januari weer op Vrieze's Erfgoed

Iedereen kan zelf leren deze koek te bakken tijdens een workshop  gegeven op donderdag 24 januari vanaf 14.00 door de bakkers Jan Oonk en Frank Docter die beide hun sporen in de bakkerij verdient hebben. Jan heeft een lange loopbaan die eindigde als directeur bij Bolletje, Frank is telg uit een Wapenvelds bakkersgeslacht. De workshop die drie uur duurt, begint met een ontvangst met koffie en natuurlijk en plak kruidkoek.

De deelnemers krijgen een introductiefilm over Vrieze's Erfgoed en de molen te zien. Jan Oonk geeft vervolgens een lezing over het belang van volkorenproducten, door molen de Vlijt 'op de wind gemalen' met de natuurlijke rijkdom aan vitaminen en broodnodige vezels in het voedingspatroon. Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes van vijf aan de slag met het maken van het beslag voor de kruidkoek. Desgewenst in varianten met rozijnen of gember.

Als de kruidkoek de oven in gaat, gaan de deelnemers naar molen de Vlijt. Daar krijgen ze tekst en uitleg over de techniek van de molen, het in bedrijf stellen en het maalproces. Na de excursie door de molen, kan de kruidkoek uit de oven en dan kan de warme kruidkoek natuurlijk geproefd worden en er nagepraat worden.

De kosten voor deelname zijn 8,50 euro per persoon (minimaal 20 personen) inclusief koffie/thee, de materialen en een zakje kantklare kruidkoekmix voor elke deelnemer om ook zelf thuis aan de slag te gaan. Het is ook mogelijk de workshop voor een groep van minimaal 20 personen te geven op een gewenste datum. Voor informatie en opgave Petra Sleurink, tel. 06-51794969 of petrasleurink28@gmail.com.

 

Aanvang: 14:00 uur