achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Do 24 januari

Kunstlezing rondom WO1: verdriet en gruwel vastgelegd

Hoe verandert de kunst en op welke manier verwerken kunstenaars hun verdriet?

Cultuurplein Noord Veluwe organiseert op donderdag 24 januari een kunstlezing over kunst rondom de Eerste Wereldoorlog. Hoe verandert de kunst en op welke manier verwerken kunstenaars hun verdriet? Dat zijn onderwerpen waarover Marianne Wilts gaat vertellen. De lezing vindt plaats in de Heerd in Heerde en start om 19:30 uur.

Kunstenaars hebben rondom de Eerste Wereldoorlog vormgegeven wat ze ervaren hebben, van nabij gezien en gehoord hebben. Hoe zien kunstuitingen eruit voor de oorlog en wat verandert er aan het begin van de 20ste eeuw: wat verdwijnt en wat blijft? Ten tijde van het Nationaal Socialisme verwerkt Käthe Kollwitz als kritisch kunstenares haar persoonlijk verdriet. Kunstenaars zoals Otto Dix, Paul Nash, Max Beckman, Ernst Ludwig Kirchner leggen heroïsche daden maar ook gruwel vast. Zij tonen in eenvoud de wereld van de kale essentie.

De lezing is van 19:30 uur tot 21:30 uur en de kosten bedragen € 14,95, inclusief koffie en thee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk! U kunt zich aanmelden via www.cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren.

Griftstraat 8, Heerde

Aanvang: 19:30 uur