achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Di 11 december

Het grondwater van de Veluwe: onzichtbaar maar van grote waarde

Op dinsdag 11 december 2018 verzorgt de Vereniging voor Veldbiologie -  KNNV afdeling Epe Heerde een lezing door Flip Witte.

“Het grondwater van de Veluwe: onzichtbaar maar van grote waarde”

Omdat grondwater niet zichtbaar is, beseffen de meesten niet hoe belangrijk het is. Terwijl er zonder grondwater een schrijnend gebrek aan drinkwater zou zijn, beken droog zouden staan, en landbouw en natuur zouden verpieteren.

In deze lezing wordt uitgelegd hoe grondwater ontstaat, hoe het stroomt en hoe het wordt benut door mens en natuur. Na een brede introductie spitst de lezing zich toe op het grondwater van de Veluwe. Waardoor stroomt er nog zo weinig water door de beken van de Veluwe? Hoe zag de waterbalans van de Veluwe uit in 1850, toen er nog vele watermolens actief waren? Hoe zit het met de waterkwaliteit van de beken? Wat zullen de gevolgen van klimaatverandering zijn voor het grondwater en de beekafvoer van de Veluwe?

De lezing wordt gehouden door de heer Flip Witte. Als ecohydroloog houdt hij zich al 35 jaar bezig met water, natuur, en de wisselwerking tussen beide. Hij is werkzaam bij KWR Watercycle Research Institute en tevens als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Datum: 11 december 2018.  Aanvang 20.00 uur. 
Locatie: Kulturhus – Stationsstraat 25, 8161 CP Epe.
Toegangsprijs  € 3,00.  Leden KNNV/IVN gratis.

 

Norelholtweg 4, 8161 NA Epe, The netherlands

Aanvang: 20:00 uur