achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Vr 16 november

Jubileumconcert De Lofzang

Het mannenkoor viert dit jaar haar 75-jarig bestaan en organiseert daarvoor een groots Jubileumconcert op 16 november a.s. in de Johanneskerk te Heerde.

Het christelijk mannenkoor De Lofzang Heerde onder leiding van dirigent Jacob Schenk organiseert op vrijdagavond 16 november aanstaande een groots Jubileumconcert in een sfeervol verlichte Johanneskerk te Heerde.  Dit Jubileumconcert vindt plaats ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het mannenkoor, dat in juli 1943 werd opgericht.  De leden van de organisatiecommissie zijn er in samenwerking met de dirigent in geslaagd een feestelijk programma op poten te zetten en het belooft een prachtige muzikale avond te worden. Medewerking aan dit jubileumconcert wordt verleend door de inmiddels in Heerde welbekende sopraan Margaret Roest, de bariton Hans Voschezang en de tenor Aart Mateboer.  Deze solisten zullen met het mannenkoor zingen, maar ook samen een tweetal stukken zingen.  Zowel het mannenkoor als de solisten zullen begeleid worden door het orkest van Ars Musica en de begeleiding op de vleugel is door vaste begeleider Wilco Veldkamp en op het orgel door Henk van der Maten.  Het geheel staat onder leiding van dirigent Jacob Schenk.  Op het programma staan onder meer werken van Charles Gounod, Karl Jenkins en het duet uit de Parelvissers van Bizet zal ook niet ontbreken. Ook het geestelijk lied zal niet ontbreken en natuurlijk zijn er de arrangementen van Klaas Jan Mulder die bijna 40 jaar als dirigent in Heerde een grote plaats heeft ingenomen in de historie van het mannenkoor en het koor zijn eigen klank heeft gegeven die tot op heden nog altijd hoorbaar is.   

Het jubileumconcert begint op 16 november om 20.00 uur en de deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. De entreeprijs bedraagt 10,- euro.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de koorleden, maar ook bij de evangelische boekwinkels in Epe (Koers) en Wapenveld (Shalom) en bij Rozendal HomeElectro aan de Zwolseweg te Heerde.  Daarnaast zijn er kaarten te koop bij supermarkt PLUS van den Hoven in Heerde.  Ook kan er tegen inlevering van 3 PLUS-spaarkaarten twee kaarten verkregen worden.  Eveneens kunnen kaarten  worden besteld via de website van het koor www.lofzangheerde.nl

Dorpsstraat 31, Heerde

Aanvang: 20:00 uur