achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Vr 21 september

Alzheimerdag met muziek en sport!

Cultuurplein Noord Veluwe en  Alzheimer Nederland, afdeling Oost Veluwe, organiseren van 14.00 tot 16.15 uur in de Heerd in Heerde een beweeg en muziek festijn.

 

Wereld Alzheimer Dag         -           21 september            -           Muziek beweegt mensen.

Op vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag.  Cultuurplein Noord Veluwe en  Alzheimer Nederland, afdeling Oost Veluwe, organiseren samen met vele organisaties van 14.00 tot 16.15 uur in de Heerd in Heerde een prachtig muziekfestijn. ‘Muziek beweegt mensen’ is het thema. Er zal rustige muziek te horen zijn maar ook lekkere swingende nummers. Meestal kun je niet stil blijven zitten bij mooie muziek, dus ook bewegen op muziek komt die middag aan bod! Mantelzorgers, mensen met dementie,  mensen met vormen van hersenletsel zijn van harte welkom,  hun familie en vrienden en iedereen die graag eens muzikaal wil ontspannen.

Voor u zullen o.a. optreden de Big Band Allotria, de zangeres Iris Luytjes met o.a. liedjes van Wim Zonneveld en het licht klassieke/klezmer trio DRIE. U krijgt tevens informatie over de positieve invloed van muziek en bewegen op de hersenen van íedereen. Er zullen demonstraties gegeven worden, maar ook meedoen is mogelijk, zoals bij Zitfit vanuit Koppel-SWOE. Verder zijn er diverse workshops, zoals bewegen op muziek. De workshops worden gegeven door specialisten in hun vakgebied. Cultuurplein Noord Veluwe start vanaf oktober schilderen voor mensen met niet- aangeboren hersenletsel. Ook hierover kunt u  informatie krijgen.

De toegang tot deze middag is gratis, evenals koffie en thee. Een en ander is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Alzheimer afdeling Oost-Veluwe en door sponsoring van Rotary en Inner Wheel Epe via het project Muziek werkt! en de Adriana Hoogenboom Stichting.

 

Als opmaat naar het Muziekfestijn in Heerde zullen er in de week van 17 tot 21 september in de hele regio verschillende activiteiten plaatsvinden met hetzelfde thema. Deze zullen gepubliceerd worden in o.a. de Nationale Sportweek-krant van de gemeente Epe, lokale kranten en op de website van Actief Heerde. Muziek beweegt mensen..

 

Een voorproefje:

Braintraining bij Fitnesscentrum Epe

Fitnesscentrum Epe organiseert in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk Dynamiek de activiteit Preventieve Braintraining. Onder leiding van een bewegingsdeskundige wordt niet alleen het lichaam in beweging gezet, maar worden ook de hersenen actief getraind. De oefeningen zijn gericht op evenwicht, coördinatie, reactievermogen en spierkracht. Na de eerste kennismaking bepaalt de bewegingsdeskundige en/of fysiotherapeut of nieuwe deelnemers kunnen starten met de preventieve training op maandag- of donderdagmiddag. Ook voor deelnemers met geheugenproblemen, wordt gezocht naar een passende beweegactiviteit bij de fysiotherapeut of de bewegingsdeskundige. Voor meer informatie, bel 0578-621666 of kijk op www.fitnesscentrumepe.nl

 

ZitFit in De Klaarbeek Epe en De Speulbrink Vaassen

Elke maandagochtend organiseren de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe i.s.m. Viattence ZitFit in woonzorgcentrum De Klaarbeek in Epe. Op dinsdagochtend wordt de activiteit georganiseerd in woonzorgcentrum De Speulbrink in Vaassen. Bij ZitFit bewegen de deelnemers vanuit de stoel spelenderwijs en op allerlei manieren. Het sporten en bewegen zorgt voor veel plezier. Na afloop drinkt men nog iets met elkaar tijdens het napraten.(Meer informatie op www.heelepebeweegt.nl) 

 

Geheugensteunpunt Epe en Steunpunt Mantelzorg

 

Lichaamsbeweging heeft op allerlei manieren een gunstig effect op de gezondheid en op de hersenen, óók bij dementie. Voor het effect op de gezondheid maakt het helemaal niet uit wát iemand doet, als het maar iets is dat je leuk vindt.

 

In het Geheugensteunpunt, aan de voorzijde van het Kulturhus, Stationsstraat 25 Epe, worden elke dinsdagmorgen activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorger. 

Steunpunt Mantelzorg van Koppel –SWOE organiseert , in een ander deel van dit gebouw, diverse activiteiten voor mantelzorgers

 

Om mensen met dementie, hun mantelzorgers maar ook andere belangstellenden hiermee kennis te laten maken, nodigen Steunpunt Mantelzorg en het Geheugensteunpunt u uit voor dinsdag 18 en /of donderdag 20 september:

 

-          Dinsdag 18 september in het Geheugensteunpunt: 9.30-1130 uur: stoelgym met muziek. Kosten: geen

-          Donderdag 20 september: wandelen (over zand en asfaltwegen): 10.30- 11.30 uur. Plaats van vertrek en aankomst: Theetuin “INDETIJD”, Officiersweg 135, 8162 NR, Epe, ingang Rietberglaan. Kosten: deelname € 2,75, koffie of thee € 1,00 

aanmelding niet nodig

 

HEERDE EPE.

Beter bewegen voor iedereen op donderdagochtend in d ‘Olde bank van 10.30 – 11.15 uur

Voor iedereen die in beweging wil komen en  van gezelligheid houdt. Een groot gedeelte oefent zittend op de stoel en werken aan kracht, soepelheid, uithoudingsvermogen en hersengymnastiek. Kosten 2,50 per keer 

 

Beter bewegen voor ouderen op donderdagmiddag in Rehoboth van 14.45 – 15.30 uur.

Bewegen voor ouderen zittend op de stoel of in de rolstoel. Men werkt aan kracht, soepelheid, uithoudingsvermogen en hersengymnastiek. Kosten 2,50 per keer.

Griftstraat 8

Aanvang: 14:00 uur