achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Za 11 augustus

Met paard en wagen naar Erve IJzerman

De pendeldienst tussen bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed en zuivelmuseum Erve IJzerman wordt zaterdag 11 augustus van 13.00 tot 16.00 uur herhaald.

De eerste keer maakten vele tientallen mensen gebruik van deze activiteit door menvereniging Wapenvelds Gerij.

 

Mensen die met de pendeldienst mee willen kunnen in de streekwinkel op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld die dag een deelnamebewijs afhalen. Vervolgens moeten ze met het trekpontje het Apeldoorns kanaal oversteken en daar staan dan op de Kanaaldijk de koetsen klaar voor de rit naar Erve IJzerman. Men wordt na een rit langs het Apeldoorns kanaal, afgezet bij het zuivelmuseum Erve IJzerman en krijgt er ruim de tijd om boerderij en de exposities in het zuivelmuseum te bekijken. En uiteraard rijdt men ook met paard en wagen weer terug. Bij terugkeer op Vrieze's Erfgoed is er voor de deelnemers een pannenkoek. Ook kan men op Vrieze's Erfgoed molen de Vlijt, de bijenstal en de streekwinkel bezoeken.

De kosten voor deelname aan de pendeldienst zijn 5,50 euro inclusief de entree voor Erve IJzerman en de pannenkoek na afloop. Kinderen in de basisschoolleeftijd betalen 3,00 euro. Reserveren kan via info@vriezeserfgoed.nl.

Aanvang: 10:00 uur