achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Wo 15 augustus

Klompenpadwandeling met gids en lunch

Wilt u ook eens een klompenpad ontdekken met gids? Deze zomer kunt u een klompenpad wandelen onder begeleiding van klompenpadvrijwilligers.

De vrijwilligers zorgen voor het onderhoud en beheren de paden. Onderweg komt u veel te weten over het pad en de omgeving. Na de wandeling kunt u genieten van een speciale Klompenpadlunch. 

De gemeente Heerde telt sinds juni 2018 5 klompenpaden. Deze paden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. De paden lopen langs de IJssel en over de Veluwe door de plaatsen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

De derde klompenpadwandeling is op woensdagmorgen 15 augustus. Het Paddenpad loopt door het prachtige buitengebied van Wapenveld. Start in het bos en ervaar tijdens het wandelen de overgang van de stuwwallen van de Veluwe naar het open ontginningsgebied richting de IJssel langs de Hoogwatergeul, ondertussen genietend van het uitzicht, de boerenerven en de watergangen. Rust, een landschap met geschiedenis en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer.

Het startpunt is Restaurant Pannenkoekenrestaurant 't Mussennest, Groteweg 109 in Wapenveld waar we eindigen voor de lunch. Dit is een wandeling van 10 km en duurt 3 uur, we starten om 8:30 uur.

U kunt bij Pannenkoekenrestaurant 't Mussennest parkeren en Syntus bus 203 rijdt door Wapenveld en heeft dichtbij een halte (Molenweg). 

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen € 15,00 per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Ook voor vragen kunt u daar terecht.

Groteweg 109, Wapenveld

Aanvang: 08:30 uur