achtergrond afbeelding Wij zijn Heerde
 
Recreatie
 Wonen, Werken, Winkelen 
Activiteiten
Cittaslow
Wo 12 september

Met Vier het Leven naar: Bezoek en rondleiding Dominicanenklooster

Met Vier het Leven kunt u een bezoek brengen aan het Dominicanenklooster te Zwolle

Een bezoek aan de Dominicanenkerk is zeer de moeite waard, veel beeldhouwwerk, prachtige vloeren in mozaïek gelegd en schilderijen. De gebrandschilderde ramen zijn zeer de moeite waard om bekeken te worden. Deze ramen zijn, in tegenstelling tot normale techniek, een samenstelling uit gekleurd glas en daar zijn de figuren door ontstaan. Een nieuwe techniek, die begin vorige eeuw, weer nieuw leven werd ingeblazen. De Mariakapel maakt de bezichtiging compleet. Een gids zal ons er meer over vertellen.

Prijs: € 17,10 incl. vervoer, entree, gids, consumptie en begeleiding

 

Stichting Vier het Leven

Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal alleen thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven.

Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen zij door ouderen persoonlijk te begeleiden naar theatervoorstellingen, bioscoop en musea.

Zou u graag deze middag mee willen, maar belemmert uw leeftijd u om hier op eigen gelegenheid naar toe te gaan? Dan is Vier het Leven wellicht een uitkomst voor u.

De vrijwilligers halen de gasten persoonlijk op en bieden een ondersteunende arm en na afloop wordt men weer thuisgebracht.

Reserveren kan op werkdagen van 09.00-18.00 uur via 035-5245156

 

Dominicanenklooster te Zwolle

Aanvang: 14:00 uur